144l -------->>> 306l [Tanganika] - cina
To wszystko są zdjęcia bez lampy i są pod lekkim kątem. Zobaczę, może jak tło wymienię to będą lepsze wychodziły.
Moja była Tanganika -
Kolejna fotka. Rybcie się już oswoiły, nawet pływają w toni. Zdominowany samiec jakoś daje rade.

W porównaniu do pierwszej fotki krajobraz zmienił się diametralnie, jest prawie jak księżycowy
. Nie widać tego na tej fotce, gdyż całą przednią szybę zasypały piaskiem, krater jest na środku akwarium, do samego dna.
Na razie eksperymentuje z robieniem zdjęć, więc może jutro jak się uda wrzucę fotkę środka akwarium.

W porównaniu do pierwszej fotki krajobraz zmienił się diametralnie, jest prawie jak księżycowy

Na razie eksperymentuje z robieniem zdjęć, więc może jutro jak się uda wrzucę fotkę środka akwarium.
Moja była Tanganika -
Fotka zbiornika nie oddaje głębi wykopanej dziury, i faktycznego ukształtowania terenu wewnątrz akwa.

Całe akwa prezentuje się tak, samce oddzieliły swoje terytoria wydmą z piasku. Co jakiś czas widzę jak jeden przerzuca piach na drugą stronę wydmy do sąsiada
.
Fotka tylko przy oświetleniu OSRAM 965.

Kamienie włożone na boczną i tylną ścianę, które miały służyć za dodatkowe kryjówki zostały dokładnie obsypane piaskiem, za jeden z nich nie wpłynie chyba żadna dorosła rybka. Zdominowany samiec jakoś sobie daje rade, trzyma się za jednym z kamieni.
Co do samych zdjęć to zapraszam tutaj, czasem tam są inne zdjęcia i różne informacje na ich temat.
Obec staram się wychować młody narybek, który dziś zauważyłem w akwarium, zobacyzmy z jakim skutkiem.
A tu jeszcze fotka tylko przy niebieskim oświetleniu, samo nie wygląda za ciekawie, ale w połączeniu z 965 prezentuje się super dla mnie.

Całe akwa prezentuje się tak, samce oddzieliły swoje terytoria wydmą z piasku. Co jakiś czas widzę jak jeden przerzuca piach na drugą stronę wydmy do sąsiada

Fotka tylko przy oświetleniu OSRAM 965.

Kamienie włożone na boczną i tylną ścianę, które miały służyć za dodatkowe kryjówki zostały dokładnie obsypane piaskiem, za jeden z nich nie wpłynie chyba żadna dorosła rybka. Zdominowany samiec jakoś sobie daje rade, trzyma się za jednym z kamieni.
Co do samych zdjęć to zapraszam tutaj, czasem tam są inne zdjęcia i różne informacje na ich temat.
Obec staram się wychować młody narybek, który dziś zauważyłem w akwarium, zobacyzmy z jakim skutkiem.
A tu jeszcze fotka tylko przy niebieskim oświetleniu, samo nie wygląda za ciekawie, ale w połączeniu z 965 prezentuje się super dla mnie.

Ostatnio zmieniony 2009-01-25, 22:28 przez cina, łącznie zmieniany 3 razy.
Moja była Tanganika -
Mam chwilę to napiszę co tam się dzieje w moim baniaku.
Wizualnie nie wiele się zmieniło. Trawa tylko trochę zarosła.
Natomiast spore zmiany zaszły w obsadzie. Przez okres 3 tygodni sporadycznie w domu bywałem i nie miałem jak obserwować moich kopaczy. Ostatnio patrze, a tam między muszlami pływają różnej wielkości przecinki, od 2mm do 5mm. Optycznie widać że z różnych miotów, co najmniej 3. W sumie naliczyłem ponad 15 sztuk młodzieży.
Niestety zrobienie dobrego zdjęcia jest mi się nie powiodło, tak żeby było widać maluchy. Są za małe, jasne i piasek jest też jasny, więc się zlewają z otoczeniem.
Wizualnie nie wiele się zmieniło. Trawa tylko trochę zarosła.
Natomiast spore zmiany zaszły w obsadzie. Przez okres 3 tygodni sporadycznie w domu bywałem i nie miałem jak obserwować moich kopaczy. Ostatnio patrze, a tam między muszlami pływają różnej wielkości przecinki, od 2mm do 5mm. Optycznie widać że z różnych miotów, co najmniej 3. W sumie naliczyłem ponad 15 sztuk młodzieży.
Niestety zrobienie dobrego zdjęcia jest mi się nie powiodło, tak żeby było widać maluchy. Są za małe, jasne i piasek jest też jasny, więc się zlewają z otoczeniem.
Moja była Tanganika -
Na chwilę obecną z akwa zostały wydane 4 szt (1+3), poszły do kolegi walent'a. Zrobiło się w akwa luźniej, co nie znaczy że nudniej
. W tym akwa nic już się raczej nie zmieni, musi doczekać do czerwca. Całość zostanie przełożona do większego zbiornika (300l).

Ostatnio zmieniony 2009-05-01, 19:51 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja była Tanganika -
Tak wygląda akwa po upgradzie

Baniak 170x45x40h ~306l
Filtracja: Eheim 2217 (muszle+ceramika, będzie jeszcze grys koralowy jak uda mi się kupić),
Grzałka: Jager Eheim 150W
Oświetlenie: chwilowo brak, będzie 2x18 wiszące nad akwa
Wystrój: na podłożu piasek, muszle, kamienie
Tło: DIY zrobione z łupka
Roślinki: anubias i nurzaniec (w planie Vallisneria spiralis jak uda się kupić)
Obsada:
Neolamprologus multifasciatus - 5 dorosłych + 4 maluchy
Julidochromis dickfeldi - 4 szt.
Telmatochromis vittatus shell - 4 szt.
ślimaki: świderki, clintony, ampularie i jakieś inne małe
w weekend powinna przyjechać reszta obsady, czyli:
Telmatochromis vittatus shell - 3 szt.
Paracyprichromis brieni - 6szt.
Multiki są w akwa od 4 dni. Już zdążyły zająć rewiry i przekopać trochę dna
. Jednak nauczony poprzednim akwa, nie dawałem za dużo piasku, więc nie usypią już mi góry na 10cm na przedniej ścianie akwarium.
Na bieżąco będę opisywał co się dzieje, choć zdaje sobie sprawę że wizualnie akwa i rybki jest mało ciekawe.

Baniak 170x45x40h ~306l
Filtracja: Eheim 2217 (muszle+ceramika, będzie jeszcze grys koralowy jak uda mi się kupić),
Grzałka: Jager Eheim 150W
Oświetlenie: chwilowo brak, będzie 2x18 wiszące nad akwa
Wystrój: na podłożu piasek, muszle, kamienie
Tło: DIY zrobione z łupka
Roślinki: anubias i nurzaniec (w planie Vallisneria spiralis jak uda się kupić)
Obsada:
Neolamprologus multifasciatus - 5 dorosłych + 4 maluchy
Julidochromis dickfeldi - 4 szt.
Telmatochromis vittatus shell - 4 szt.
ślimaki: świderki, clintony, ampularie i jakieś inne małe

w weekend powinna przyjechać reszta obsady, czyli:
Telmatochromis vittatus shell - 3 szt.
Paracyprichromis brieni - 6szt.
Multiki są w akwa od 4 dni. Już zdążyły zająć rewiry i przekopać trochę dna

Na bieżąco będę opisywał co się dzieje, choć zdaje sobie sprawę że wizualnie akwa i rybki jest mało ciekawe.
Ostatnio zmieniony 2009-05-29, 20:45 przez cina, łącznie zmieniany 8 razy.
Moja była Tanganika -
Czemu, przecież się otwiera ??MrHotSousage pisze:popraw foto
nie widzę takiej potrzeby na sztuczne zwiększanie liczby postów i tematów na forum, jeżeli mod będzie chciał to przeniesie posty.MrHotSousage pisze:generalnie mógłbyś przedstawić to akwa w nowym temacie :P
Moja była Tanganika -
Tak otwiera się ale jest notka jak powinno się otwierać zdjęcie/zdjęcia w nowym oknie bez reklam, wczoraj poprawiałem Twoje zdjęcia, a dzisiaj... tez poprawię i wyślę Ci jak to robić żebym miał mniej robotycina pisze:Czemu, przecież się otwiera ??

[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
Ten zbiornik wogóle nie ma klimatu,do mnie nie przemawia.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Może i niema takiego klimatu jak ma Twoje akwarium, ale mnie się podoba. Klimat klimatem a to co można zaobserwować to inna sprawa. Mówię o specyficznym zachowaniu się muszlowców w porównaniu do innych gatunków ryb słodkowodnychLukiki pisze:Ten zbiornik wogóle nie ma klimatu,do mnie nie przemawia.
Wracając jeszcze do "klimatu". Na pewno zdjęcie zrobione w nocy przy działającym oświetleniu będzie inaczej oddawało akwarium. No i jakies glony trzeba wychodować bo tanga bez glona to nie tanga

A tak w ogóle to w nocy przyjechała reszta obsady: paracyprychromis brieni (8 szt) i t.vittatus schell (7 szt). Teraz obsady będzie już raczej ubywać w miarę dobierania się ryb w pary (j.dickfeldi i t.vittatus).
Moja była Tanganika -