525l [roślinne]-altumy

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

to ja jeszcze pytan odnosnie tej obudowy czemu ona jest czarna?? pomalowałeś ją spreyem czy co z nią zrobiłeś??

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

Post autor: yorki111 »

Czarna jest bo kupiłem czarną blaszke , przy wyginaniu w kilku miejscach ostrzeliła farba , malować mi się nie chciało tych kawałeczkow więc markerem pomalowałem :P
Obrazek

Vendredi
Moderator

aha :) ja bym wiecej wyginał wiec chyba kupie czystą blache a potem ją pomaluje :) a giąłeś gdzies w łodzi?? czy jakos poznajomosci ?? jake sa koszty gięcia?

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

można powiedzieć że wyginałem u znajomych taty , kosztow nie znam ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

Cześć :]

Diś czwartek !!!! :lol:
Wczoraj dzwoniłęm żeby potwierdzić moje zamowienie na 6 sztuk altumow , ahhhhh.... :wub:

A teraz do tematu wpisu.

Swoją naturą to co nie miało być RO uzupełniłem wodą z pracujących baniaczkow(przy okazji likwidacji niektorych - choć nie musiałem z wiadrem daleko łazić tylko na 2 koniec pokoju :D ) do tego podłączyłem dojrzały filtr z 5x26l,do każdej z "kieszeni" kubełka wpakowałem kawałek dojrzałej gąbki a pod Amazonią rozsypałem dojrzałe podłoże i tak oto wczoraj wpuściłęm pierwsze ryby - 2+2 ramirezek,7 kosiarek i 7 samic endlerkow z XXXX młodymi.
Ramirezy ganiały się w 18l akwa gdzie był do wczoraj a tu odrazu podzieliły się na parki i zajeły swoje rewiry - jedna po lewej a 2 po prawej stronie korzeni :)
Wpuściłem też kilka krewetek i dziś je widziałem - ramirezki ich nie dopadły(jeszcze?)

Dobra koniec pisania teraz fotki.
Samiec
Obrazek
Samica
Obrazek
2+2 (szkoda że ramirezki są takie szybkie i nie mogę uchwycić momętu jak 2 samce się stroszą na siebie a to przepiękny widok)
Obrazek
No i to okropne 500l - nie podoba mi się jak nie wiem co , może jak rośliny bardziej się wyprostują i podrosną będzie dobrze....
Zdjęcie z wczoraj woda znowu mi się troszkę zmętniła ale to przy sadzeniu bo musiałem dosadzić blyxe wczoraj
Obrazek
Obrazek

Następne zdjęcie akwa jak wszystko podrośnie i wpuszcze altumy czyli za jakieś 2 tygodnie chyba że rośłiny wystrzelą do gory szybko a to prawdopodobne bo ludwiga wypuszcza już młode pędy ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

Pomimo mgły akwarium już mi się podoba :)
Ten palczasty korzeń robi świetne wrażenie. Już widze w wyobraźni jak to będzie wyglądać z altumami :)

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

nefrete1 - dziękuje :)
Mgły już w akwarium nie ma - postaram się dziś cyknąc jakaś fotkę choć chyba cała moja uwaga bedzie dziś skupiona na altumach ;)
Co do korzenia to mam nadzieje że ryby jak podrosną to będą na nim ćwiczyć przedłużenie gatunku :->
Ostatnio zmieniony 2009-07-23, 08:09 przez yorki111, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

Jestem ! :D

Rybska mam i to co chciałem(prawie :P )
Wszystko ładnie sobie zapakowałem :)
Obrazek
I altumiki , narazie jedna fotka bo nie chce ich stresować choć mają już wyraziste kolorki i nie są blade :)
Obrazek
Więcej napisze i dam fotek jutro a teraz ide podziwiać rybska :D
Obrazek

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

No to teraz coś więcej , wczoraj na Rownej byłem przed 13 - giełda już była aż dziwne bo niby od 15 się zaczyna ...

Miałem 15 minut do 13(na 13 odbior altumow :) ) więc połaziłem troszkę i kupiłem

Miniory sztuk niby 60 ale licze że jest z 50 bo nigdy w workach nie ma tyle ile jest napisane na nim ;)
Obrazek
Kiryski sterbe-10
Obrazek
Amano - 40
Obrazek
Altumik w worecku :)
Obrazek
I w akwa
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kirysek
Obrazek
I akwa dziś podmianka na RO znowu
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

czemu ta woda taka mętna ?? generalnie akwa ma ciekawy klimat, altumy nawet w tym małym akwa się świetnie prezentują :D

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

A gdzie dostałeś takie świetne korzenie?

Altumy - bajecznie ryby :)

Vendredi
Moderator

no mogło by juz to zamglenie zejsc, tzn pisałeś podobno ze juz zeszło ale pokaż zdjęcia :)

No i czekamy aż te skalarki wpuscisz :)

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

To zamglenie już zeszło ale wczoraj jeszcze coś dosadzałem :P

A korzonki na Starcie zamowiłem u tego pana co ma tak stoisko na boku w pierszej alejce(obok tej babki co ma karmy leki itp) ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Super to wygląda, fajnie, że tak szybko Ci poszło! Oby odbyło się bez wysypów glonów. Moim zdaniem trochę za szybko całą obsadę skompletowałeś, no ale w sumie to spory zbiornik więc pewnie będzie ok.

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

Powiem Ci że przy tym akwarium praktycznie brak problemow :]
Wczoraj jedna parka ramirez się tarła w akwa ale co i jak nie widzę bo gniazdko między blyxą sobie zrobiły :-/

Parametry mam na oku , codziennie robie pomiary , wczoraj podmieniłem 150l wody na RO bo jeszcze Ph miałem zawysokie dziś sprawdze jakie jest i jeśli będzie mi a raczej altumom odpowiadało to już więcej nic przy akwa nie robie no tylko jakieś rośliny dosadze :P

A jak tam u Ciebie z baniaczkiem praca wre? :D

Zdjęcia z wczoraj , woda dziś kryształ i mam nadzieje że tak zostanie choć musze jeszcze 1 plan obsadzić...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „300 - ∞ litrów”