525l[Dangerous River] - Yorki

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

Super rybki !!!! Naprawde świetnie się prezentuje <właśnie byłem ciekawy gdzie kupisz i czy w ogóle kupisz bo na giełdzie nie widziałem> a motyw z treściową trafiony w dziesiątke :mrgreen:

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

Fajnie się prezentują, dużo jeszcze chcesz ich dokupić??

maksior

Post autor: maksior »

Zarąbiaste słuchaj Piranie mają w cykadzie tylko nie wiem jakie bo się na tych rybciach nie znam...tel do cykady 6832970...
Arek

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

Post autor: yorki111 »

o piraniach... :)

Wczoraj pojechałem na Start z zamiarem kupienia 8 młodych sztuk ale jak to zwykle bywa - nie było. Zdruzgotany obgadywałem z Luaną, bratem i bratową gdzie by tu pojechać żeby je kupic. Najpierw padło na pasaż Łodzki ale nie wiedzieliśmy jak tam dojechać, potem na Port Łodz i tamtejsze Kakadu ale staneło na Kakadu w Manu. Pojechaliśmy.
Była godzina 9:50 a sklep od 10... no nic poszliśmy coś zjeść i wypić(mniam jak ja dawno shaka czekoladowego nie piłem :D ). Mineła 10 ale jak to my poszliśmy łazić po sklepach itd. dobiło do 11. Wchodzę wręcz wbiegam do Kakadu i szybki przegląd regałów z baniakami - no nie ma sobie myślę. Potem na spokojnie i jednak są. w 800l baniaczku który stoi na ziemi razem z piraniami paku i innymi sporymi rybami.
Naliczyłem tam 4 sztuki i więcej brak. Idę do pana który rybcie pakuje i mówie że chce te piranie a stojąca obok kobitka mówi - tylko uważaj bo one jeszcze dziś nie jadły :D
Poszliśmy łapać rybcie. Z zagonieniem ich w siatkę nie było łatwo ale 1 udało się capnąć siup do woreczka i dosłwonie nie mineło 5s. jak woreczek został rozszarpany i była powódz w sklepie.
Po tym kombinowaliśmy z 7 czy 8 workami jeden w drugim ale to też nic nie skutkowało. Pobiegłem kupić zamykane plastikowe pudło i tego już nie przegryzły. Jak szedłem z nimi do samochodu ludzie patrzyli się na mnie jak na idiotę - ciekawe czemu ? Może dlatego że w rączkach miałem pudło w którym było widać szalejące ze wściekłości i strachu piranie ? :D

Niunie wczoraj jeść nie chciały - to znaczy jedna tylko złapała mięsko odgryzła i zjadła kawałek ale reszta nic.
Dziś za to papusiały przepięknie :) Poszły 2 serca kurczaczków w 10 sekund.... widok niesamowity jak wszystkie atakują mięso i rozrywają na strzępy....

Bolek1984 - tak zawsze jest, jak nie potrzeba to od groma ich a jak potrzeba to ani jednej....
Vendredi - jeszcze 3 - właśnie ktoś może widział czerwonobrzuche? takie wielkości ok. 13-15cm ( te takie sa)
maksior - dzięki.

A teraz "kilka" zdjęć
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Całość
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

king
Kontakt:

Post autor: king »

A nie mówiłem:)

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

maksior pisze:Zarąbiaste słuchaj Piranie mają w cykadzie tylko nie wiem jakie bo się na tych rybciach nie znam...tel do cykady 6832970...
Zgadza się widziałem tam z Marcinem takowe ryby i chyba były w 3-4 właśnie w takiej wielkości :)

Masz zamiar je karmić żywym pokarmem typu duża ryba ?

Awatar użytkownika
kdk
Kontakt:

Post autor: kdk »

Tu masz dla porównania ze stałej ekspozycji w Manufakturze http://www.youtube.com/watch?v=TKsbg8NkYQw
Ostatnio zmieniony 2010-04-27, 06:21 przez kdk, łącznie zmieniany 1 raz.

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

yorki111, piękne "rybcie" - napatrzyłem się na nie w akwarium Gdyńskim ... cudo.

P.S. Jak będziesz chciał dla nich trochę żywca mogę oddać gupiki - za dużo tego nie ma ale zawsze to jakaś atrakcja poganiać posiłek :-)
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

Incognito - na jakiej ulicy dokładnie jest ten sklep ? :-D
Karmic będę tylko mrożonkami,sercami,wątrobami itd. żywca nie chcę dawać bo raz jak dla mnie to nie humanitarne(pirania piranią ale nie dam żywej ryby na pożarcie) a dwa takie atakowanie/polowanie wzbudza agresję co może prowadzić do zaciekłych walk w stadzie.
imrasil- gupikami nawet się nie interesują - chyba za mały kaliber. Od 5 dnia po zalaniu pływały tu 2 samice endlerka i żyją nadal ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

Na Przybyszewskiego 40 http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=Akwa ... Crosslinki :)

Wcześniej zadzwoń, żeby się upewnić czy są jeszcze.

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

Dzięki, już napisał do nich maila bo nawet gdybym jechał to prawdopodobnie w sobote.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

imrasil pisze:P.S. Jak będziesz chciał dla nich trochę żywca mogę oddać gupiki - za dużo tego nie ma ale zawsze to jakaś atrakcja poganiać posiłek :-)
No to lepiej podaruj je klubowym wielopłetwcom, nożowcom i wężogłowowi, będą miały więcej pożytku z gupików niż piranie :mrgreen:

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

Za wiele tego nie ma ale jak coś zostanie nie ma problemu ... mogą dostać potwory.
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
Sardyna

Post autor: Sardyna »

yorki, baniak jest fantastyczny. Te piranie prezentują się rewelacyjnie, przydałoby się jednak troszkę więcej korzonków, bo na chwilę obecną troszkę pusto jest. I tak jak wcześniej wspominali koledzy, coś na powierzchnię.

Przy okazji witam wszystkich forumowiczów :)
Ostatnio zmieniony 2010-04-27, 10:26 przez Sardyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jerd

Post autor: Jerd »

Fajny klimat , dalbym jeszcze jakis korzen i nymphaeye co by zaciemnic powierzchnie.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „300 - ∞ litrów”