[240L][MossArt] Tak na przywitanie :D

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
andrzej_vader

[240L][MossArt] Tak na przywitanie :D

Post autor: andrzej_vader »

Pojemność - 240L
Filtracja - Filtr zewnętrzny JBL'a do 300L
Oswietlenie - 4x T5 Sylvania (najtańsza z mozliwych)
Podłoże - Żwir
Dekoracje - kamienie i korzenie rodzimych lasów i łąk
Fauna - 200x Fire Red (krewetki)
Flora - mchy i wątrobowce różne w róznych okresach rozwoju akwa i akurat na zdjeciu widoczny wybujały Pogostemon Helferi
Nawozy - brak
CO2 - brak
preparaty - brak

Inne - design juz zlikwidowany, ale cóż... pochwale się jak było :mrgreen:

Obrazek

Reszta zdjęć z tego akwarium na Picasie. Jes.li kogos zainteresują to podaję link
http://picasaweb.google.pl/andrzej.vade ... directlink
Ostatnio zmieniony 2012-11-25, 12:39 przez andrzej_vader, łącznie zmieniany 2 razy.

tutusik

Post autor: tutusik »

to akwarium kojarzę chyba z allegro;-D
gg 2755526

Awatar użytkownika
andrzej_vader

Hmm z Allegro?? Ja nigdy niczym nie handlowałem na Allegro! Może ktoś "raczył" ukraść moje zdjęcia? To jedyna możliwość! Jeśli był taki przypadek to prosze o blizsze info, jesli jest to mozliwe.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jerd

Post autor: Jerd »

Raj dla krewetek. ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

tutusik pisze:to akwarium kojarzę chyba z allegro;-D
Hmm z Allegro?? Ja nigdy niczym nie handlowałem na Allegro! Może ktoś "raczył" ukraść moje zdjęcia? To jedyna możliwość! Jeśli był taki przypadek to prosze o blizsze info, jesli jest to mozliwe.
Pozdrawiam
hmm przykro mi to stwierdzić, ale też je widziałem na allegro na aukcji mchów podajże, ale nic konkretniejszego nie jestem w stanie powiedzieć.

Akwarium rzeczywiście zrobione na krewetkowy raj :) lubię mchy i różne "konstrukcje" więc po prostu super !
andrzej_vader pisze: Inne - design juz zlikwidowany, ale cóż... pochwale się jak było :mrgreen:
Czyli jest coś innego teraz czy całkowicie akwa zlikwidowałaś ?? ;>

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

A ja jestem ciekaw co sprawiło że kamienie tak ładnie zarosły zielonym nalotem ....
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
andrzej_vader

No to przykro, ze ktoś bezczelnie sobie tych fotek uzył. Ale nic juz z tym nie zrobie. Tamten design został faktycznie juz zlikwidowany. Obecny jest jeszcze nie dopracowany bo z musu został przechowalnia dla niektórych roslin. Ale zdjęcie wkrótce zapodam.
Na pytanie jak to sie stało, ze kamory pokryły sie takim nalotem... nie wiem za bardzo jak odpowiedziec:D Wydaje mi sie, ze to światło i bardzo twarda woda. Pewnie skupiły sie na nich wytrącene z wody elementy wapnia. To tylko podejzenie, bo nie miałem ich na roslinach.

Pozdrawiam

Ps. Oto poczatek nowego,:)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2009-10-23, 10:14 przez andrzej_vader, łącznie zmieniany 2 razy.

zabapinkfloyd
Kontakt:

Post autor: zabapinkfloyd »

Z jakiej to bajki ? :)

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

zabapinkfloyd pisze:Z jakiej to bajki ? :)
z Mulan :lol:
swoją drogą akwarium na prawdę ciekawie się zapowiada ;)) jak zarośnie coś czuje, że będzie co podziwiać ;))
co w nim teraz żyje, a co będzie docelowo ? (pytam o faunę)

Awatar użytkownika
andrzej_vader

Na razie design nosi roboczy tytuł "W murzyńskiej chacie" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: co absolutnie nic nie oznacza ale jest równie dobre jak "jakis tam" garden. Ciezko powiedzieć, ze to jakis odkrywczy design ;-) Zapewne było juz takich kilka, kilkanaście... kilkaset.
Co do fauny to obecnie pływa tam stado około 100 krewetek, 20 danio (czerwonych) i chyba 7 czarnych neonów. Nie wiem czy cos będę jeszcze dodawał. Byc może. Mnie w akwarystyce najbardziej interesują rosliny. Ryby i inne skorupiaki sa na drugim planie. Co nie znaczy, ze o nie nie dbam ale to one stanowią tło dla roslin.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
andrzej_vader

Mała aktualizacja. Obecnie akwarium wygląda ze względu na problemy czasowe własnie tak;
Obrazek
Mamy tu do czynienia z tzw. dziczą niekontrolowaną :D

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

prócz ogromnej ilości podłoża, to ja lubię takie zarośnięte baniaki ;-)
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
andrzej_vader

Obecnie to akwarium jest na ziemi ogrodowej. Plus żwir... i trochę dużo tego wyszło :-/ Fakt, przesadziłem chyba z podłożem. Ale nic się już nie da zrobić. Przy zmianie "aranżacji" będę starał się być bardziej oszczędny w sypaniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „200 - 299 litrów”