240 l [Tusi na bazie ziemi] - Beata Młodawska

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Tusia pisze:Mam pytanie: spotykacie się w jakimś klubie czasami ???
Raczej takowych nie ma,a mogły by być.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

jak nie ma jak jest ;o co tydzień we wt w łódzkim domu kultury ...

Lukiki

Post autor: Lukiki »

A posiedzisz tam przy browarze?

Zresztą frekfencja chyba znikoma takich spotkań w ŁDK ,bo po pierwsze w tygodniu na wyznaczony dzień to nie każdy ma czas,no i za często.

Jakby co pozwoliłem założyć ku temu temat.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Alchemik
Moderator
Kontakt:

Post autor: Alchemik »

Tusia pisze:Mam pytanie: spotykacie się w jakimś klubie czasami???
Mamy, mamy zapraszam do odpowiedniego wątku. LINK

Lukiki pisze:A posiedzisz tam przy browarze?
Może wyjdę na buraka, ale czy aby na pewno tylko browar się liczy w życiu. Zapewne czasem można wyskoczyć do jakiegoś pubu i pogadać.

Lukiki pisze:Zresztą frekfencja chyba znikoma takich spotkań w ŁDK ,bo po pierwsze w tygodniu na wyznaczony dzień to nie każdy ma czas,no i za często.
Temat już był kilka razy poruszany. Może spotkania w ŁDK co wtorek dla ludzi którzy przychodzą po raz pierwszy wydają się być dziwne. Ale zapewniam was, jeśli ktoś kocha ryby i chce mieć trochę więcej z nimi do czynienia niż akwarium w domu to warto. Przy okazji można spotkać tam kilka fajnych osób i pogadać o wszelkich problemach dotyczących ryb, roślin i wszystkiego co związane z akwarystyką.

PS.
Robi się z tego OT więc do ewentualnej dyskusji zapraszam do innych wątków temu poświęconych.
Ostatnio zmieniony 2009-01-04, 15:36 przez Alchemik, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Piotr

Tusia

Post autor: Tusia »

To mój temat a ja nie mam nic przeciwko OT-om w temacie ;-)
120x40x50 - ruszyło 29.03.2008 (LT - HT ) - koniec 10.09.2011 i restart z nowym... :-)
Moje akwaria

Awatar użytkownika
Kubek75

Post autor: Kubek75 »

Witaj Tusiu,
przede wszystkim gratuluję pięknego zbiornika. Jest to jedna z ciekawszych prac jakie dane mi było oglądać w czasach obecnego szaleństwa na uwagumi, wasabi czy blue water. :-) Po prostu porządnie wykonany holender. Moje szczere wyrazy uznania. Przyznam, że ten zbiornik obserwuję już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz doszła do mnie myśl, którą prosiłbym o skomentowanie. Masz w swoim baniaczku sporo ziemi, ale przede wszystkim AS. Podajesz tylko nawóz pod korzenie. Nie masz glonów. To sugeruje, że AS nie wymaga nadmiernego nawożenia makro, a jedynie symboliczne podawanie mikro. Od pewnego czasu mam zbiornik na AS II, w którym zmagam się z nitkami. Moje obserwacje coraz bardziej mnie przekonują, że przyczyną tego stanu rzeczy jest właśnie podawane PGM. Nie odważyłem się dotąd podać PGC, z uwagi ogólny pogląd, iż to właśnie mikro odpowiada za wzrost nitek. Gdybyś zechciała się podzielić swoimi spostrzeżeniami w tym zakresie byłbym zobowiązany. Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam

Kuba Marszałek
Ostatnio zmieniony 2009-01-05, 21:31 przez Kubek75, łącznie zmieniany 3 razy.

Tusia

Kubek75 pisze:... To sugeruje, że AS nie wymaga nadmiernego nawożenia makro, a jedynie symboliczne podawanie mikro...

Kuba Marszałek
Ależ moje pałeczki to właśnie makro...
Tusia pisze: Możesz też dać moją ulubioną pałeczkę pod korzenie ma N 9.2 %, P2O5 7.0 %, K2O 7.8 %, MgO 2 %.
To te czerwone...mają jeszcze guano :wink:
http://www.zielonydom.pl/lista.php?katID=9&jezykID=1
Wkleiłam moją wypowiedź bo nie chce mi się pisać tak dużo... :-P ;-)

Każdy z rodzajów tych pałeczek ma inny skład procentowy składników ...wkładamy tą, która jest nam potrzebna w danym momencie analizując % - ty.

Tu jest fajna sprawa, głównie potas mi się podoba i mniejsze ilości NP niż w pozostałych...wcześniej tego nie zauważyłam...chyba kupię i przetestuję ;-)
;-)
http://www.zielonydom.pl/galeria.php?sc ... ze/6_0.jpg
http://www.zielonydom.pl/lista.php?katID=10&jezykID=1
Ostatnio zmieniony 2009-01-06, 00:36 przez Tusia, łącznie zmieniany 3 razy.
120x40x50 - ruszyło 29.03.2008 (LT - HT ) - koniec 10.09.2011 i restart z nowym... :-)
Moje akwaria

Awatar użytkownika
Kubek75

Post autor: Kubek75 »

Tusia pisze: Ależ moje pałeczki to właśnie makro...
No to lipa. :-) A już myślałem, że jestem bliski rozwiązania zagadki. Może jednak podzielisz się kilkoma spostrzeżeniami odnośnie AS?

Pozdrawiam

Reo

Post autor: Reo »

Bardzo mi się podoba. Świetnie zarośnięte roślinami. Ale ja bym na twoim miejscu dokupił ok. 15 neonków. Ładnie by wyglądały na tle. ;-)

Tusia

Neonki oklepane...jeśli już to jakieś mikrorazbory... "brygidki" albo inne... galaxy już mam 8-)
Moje akwaria

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

z chęcią bym zobaczył jakąś aktualizację :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „200 - 299 litrów”