[200L] - Powrót do Korzeni
Miałem, miałem i jakiś czas temu oddałem go matuli... i kazałem aby sobie nim kwiatki podlewała bo żona tego nie chciała jak widziała co u mnie robiło w baniaku. Przeszedłem jeszcze na starych bańkach na Profito i jak ręką odjął problemy z zielenią a jak mało żelaza to Ferro+ i problem z głowy.
Teraz testuję Ferkę i jestem ciekawy. Puki co jeszcze za wcześnie na wnioski ale dla przykładu puki co nie leję nic więcej poza potasem i Aquatilizerem nic więcej nie podaję. Stosuję się puki co do tego co "Dymek" pisał i obserwuję.
Co do Symfonii złota albo też CSM+B to jak stosowałem to drugie to nie narzekałem.
Teraz testuję Ferkę i jestem ciekawy. Puki co jeszcze za wcześnie na wnioski ale dla przykładu puki co nie leję nic więcej poza potasem i Aquatilizerem nic więcej nie podaję. Stosuję się puki co do tego co "Dymek" pisał i obserwuję.
Co do Symfonii złota albo też CSM+B to jak stosowałem to drugie to nie narzekałem.
Ostatnio zmieniony 2012-10-07, 17:34 przez Prospero, łącznie zmieniany 1 raz.
Wlot powinien byc "wolny" od jakichkolwiek przeszkod.
Warstwa roslin zrobi jednak pewna zaslone na ktorej moga osadzac sie "paprochy".
Warstwa roslin zrobi jednak pewna zaslone na ktorej moga osadzac sie "paprochy".
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Ano właśnie.... nie pozostaje mi nic innego jak obciąć rurkę bo ta fabryczna nawet po złożeniu ma ponad 35-40cm i dupa blada. Skórce i będzie wlot wyżej.Lukiki pisze:Wlot powinien byc "wolny" od jakichkolwiek przeszkod.
Albo nie syfek tylko odbarwienia świadczące o przedawkowaniu/kumulacji K względem Mg, cholera wie
jak to jest do końca, nie wiem. Ile dajesz K a ile Mg?? Masz jakies ogólne info czy tylko tak jak zalecaja na butelce? Może byc tak, że potas sie kumuluje, u siebie zaobserwowałem to samo niedawno, zmniejszyłem potas, zmniejszyłem też Mg, podaje go tylko 2-3ppm tygodniowo bo nie wiem ile jest go w kranie i problem powoli ustępuje. Chociaz z tego co kojarze masz dośc twarda wode więc ten problem nie powinien wystepować. Miejmy nadziej, że to jednak syfek i będzie juz tylko lepiej 

Ostatnio zmieniony 2012-11-16, 22:10 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz
Wiesz co? Ciężko powiedzieć bo nie mam wiedzy jakie są stężenia w butelkach Ferki. Może zrobię tak, że faktycznie odpuszczę Potas na troszkę i zobaczę co się będzie działo.
Co do brązowego mchu to... dałem ciała jak raz podlewałem baniak carbo... i poleciało po nim (nie był w tym czasie cały zanurzony w wodzie) ale już ładnie odbija.
Ogólnie to nie mam problemu z glonem. Nawet nie mam kropek jedynie co się przypałętało to tam pod łukiem na dole po prawej rośnie jasnozielony dywanik na korzeniu.

Na dole też widać walające się kępki mchów oderwane przez skalary.
Co do brązowego mchu to... dałem ciała jak raz podlewałem baniak carbo... i poleciało po nim (nie był w tym czasie cały zanurzony w wodzie) ale już ładnie odbija.
Ogólnie to nie mam problemu z glonem. Nawet nie mam kropek jedynie co się przypałętało to tam pod łukiem na dole po prawej rośnie jasnozielony dywanik na korzeniu.

Na dole też widać walające się kępki mchów oderwane przez skalary.
Ostatnio zmieniony 2012-11-16, 23:39 przez Prospero, łącznie zmieniany 3 razy.