200 l [drapieżniki] potwory - Kubiszon
Baniak został w domu rodziców, ja już mieszkam z narzeczoną. Wpadam tylko tam co drugi dzień, czasem co wieczór i karmię ryby. Więc za bardzo nie zajmuje się baniakiem, ale póki co jego kondycja się nie pogarsza. Mam nadzieję, że szybko pójdzie z nowym baniakiem i będę mógł pokazać zdjęcia już nowego akwarium.
-
nie JEST O AKWARIUM biotopowe, ale nie brzydkie jest sorki oddaje respekt ale przymaławe trochę jak na tyle ryb ,dużych ryb. Ale widziałem gorsze fajne ryby ale jak podrosną będą problemy zbyt różne nisze ekologiczne ale może skarleją i problem sam się rozwiąże:) powodzenia w zakładaniu nowego aqwa
Caridina cf. propinqua "Orange"
Caridina sp. "Crystal Red"
Caridina sp. "Rocket"
Caridina cf. babaulti
Caridina sp. "Biene"
Caridina japonica
Neocaridina denticulata sinensis "Fire Red"
Neocaridina "blue crystal"
Caridina sp. "Crystal Red"
Caridina sp. "Rocket"
Caridina cf. babaulti
Caridina sp. "Biene"
Caridina japonica
Neocaridina denticulata sinensis "Fire Red"
Neocaridina "blue crystal"
Nigdzie nie pisałem, że to jakiś biotop. Cieszę się, że nie brzydkie, też mi się podoba.bboy10 pisze:nie JEST O AKWARIUM biotopowe, ale nie brzydkie jest sorki oddaje respekt
Rzeczywiście, dlatego powstaje już 800l. Właśnie obudowałem przód stelaża, postaram się jutro wrzucić zdjęcia.bboy10 pisze:ale przymaławe trochę jak na tyle ryb ,dużych ryb.
Dla mnie skarlenie się ryb nie jest żadnym wyjściem, traktuję to jak chorobę. Ale myślę, że ciasnota potrwa jeszcze max 4 tygodnie więc raczej ryby nie zdążą tego odczuć na tyle, żeby powstrzymać swój wzrost. Poza tym, jeszcze trochę tego miejsca w zapasie mają...bboy10 pisze:ale może skarleją i problem sam się rozwiąże:) powodzenia w zakładaniu nowego aqwa
Akwarium stoi od kilku tygodni w moim mieszkaniu więc mogę się nim znowu zajmować czekając na duży baniak. Oto jak wygląda on aktualnie:

Zmienił się układ korzeni bo potrzebowałem więcej miejsca na żabienice, którymi obdarował mnie Wwwampir (dzięki jeszcze raz!). Ponad powierzchnią widać rośliny doniczkowe (ktoś wie co to?). Wsadziłem je, żeby zobaczyć czy dadzą radę z korzeniami w wodzie. Jeśli się przyjmą to w dużym akwarium wykorzystam je jako wyciągacz syfu z wody.

A tu zdjęcie motylowca, mają się dobrze wszystkie 5 sztuk

Przy przenoszeniu akwarium od rodziców zlikwidowałem drugie akwarium 200l, w którym trzymałem żywy pokarm oraz 3 małe wielopłetwce (polypterus delhezi). Teraz są już na tyle duże, że mogły dołączyć do reszty potworów bez obawy o zjedzenie. Oto ich zdjęcia podczas karmienia:

Zmienił się układ korzeni bo potrzebowałem więcej miejsca na żabienice, którymi obdarował mnie Wwwampir (dzięki jeszcze raz!). Ponad powierzchnią widać rośliny doniczkowe (ktoś wie co to?). Wsadziłem je, żeby zobaczyć czy dadzą radę z korzeniami w wodzie. Jeśli się przyjmą to w dużym akwarium wykorzystam je jako wyciągacz syfu z wody.

A tu zdjęcie motylowca, mają się dobrze wszystkie 5 sztuk

Przy przenoszeniu akwarium od rodziców zlikwidowałem drugie akwarium 200l, w którym trzymałem żywy pokarm oraz 3 małe wielopłetwce (polypterus delhezi). Teraz są już na tyle duże, że mogły dołączyć do reszty potworów bez obawy o zjedzenie. Oto ich zdjęcia podczas karmienia:

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto tam wie... pewnie spróbuję jak się jakaś para dobierze. Ale musiałbym pewnie próbować w oddzielnym baniaku, w ogólnym za dużo paszcz głodnych pływa.MrHotSousage pisze:będziesz może próbował je jakość rozmnażać ?? ;>
Ty okrutny tutusiku! Na youtubie jest masa takich filmików, poszukaj sobietutusik pisze:brakuje mi filmików jak potwory konsumują inne rybki typu welon, papuzie :
przecież to POTWORY !

Ale klimatyczne i kojące... ja na razie mam problem ze swoim akwarium, ale Twoje jest przepiękne! Gratuluję!
Wiecznie niezrozumiałe w przyrodzie jest to, że można ją zrozumieć.
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl
Fajnie, że się podoba, ale akwarium już nie istnieje, więc zapraszam do oglądania aktualnego akwarium w poście:
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=1126
Wątek zamykam.
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=1126
Wątek zamykam.
Ostatnio zmieniony 2009-09-23, 11:28 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 2 razy.