carl pisze:Co tak mało komentarzy:D:P
To ja coś napiszę.Jak dla mnie akwarium jest bardzo przeciętne, na razie słabo-bez obrazy

.Już uzasadniam.
Nie wiem czy to jest Twoje pierwsze akwarium?, jeśli tak, to z czasem będzie na pewno lepiej.
Natomiast teraz masz duże przerybienie, na razie rybki są młode,ale jak urosną i jeszcze się rozmnożą, to zrobi się totalny tłok.
A żyworódki się mnożą na potęgę. Ja bym na Twoim miejscu oddała część rybek.Jeśli już chcesz trzymać żyworódki, to trzymaj,ale w mniejszej ilości,albo lepsze by było trzymanie np.niewielkich kąsaczy, ponieważ łatwiej Ci będzie prowadzić akwarium z takimi rybkami,aniżeli z żyworódkami.
Tło niestety też mi się nie podoba,akwarium powinno wyglądać estetycznie i przykuwać wzrok,a tutaj jakieś pęcherze na fototapecie.Polecam jednolite,czarne tło, wyglądałoby tutaj o wiele lepiej.
Oświetlenie,jak już ktoś wcześniej napisał jest za słabe,zwłaszcza dla blyxy japonici i glosi,a inne roślinki też by nie pogardziły większą ilością światła.Na tyłach jest trochę nieład z tym nurzańcem.Jakieś rośliny pierzaste by się tam przydały.Przód jest zupełnie pusty, jeśli chodzi o florę,bo szczerze wątpię by ta glosia po prawo się tu rozszalała.I masz strasznie duży ruch powierzchni wody.
Masz akwarium na obrusie?..a jakaś podkładka pod spodem?...Obrus szybko Ci zawilgotnieje i wyhodujesz na nim grzyba.
Widać,że akwarium"działa" od niedawna,a ja wyraziłam swoje spostrzeżenia, których przecież nie musisz brać pod uwagę. Pozdrawiam