150 l [Paletki] - czasza

czasza

Post autor: czasza »

Krewetki zostały zjedzone, nie miały wystarczającego schronienia przed skalarem.

A oto pogromca krewetek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

użytkownik zablokowany.

Post autor: użytkownik zablokowany. »

kubiszon się mądrzy a jakoś swojego akwa nie pokazuje podziw i respekt że w tak małym litrażu utrzymujesz je przy życiu i w miarę dobrej kodycji mądrala co nawet gupika by nie rozmnożył poucza speca od paletek śmiech buhaha
Caridina cf. propinqua "Orange"
Caridina sp. "Crystal Red"
Caridina sp. "Rocket"
Caridina cf. babaulti
Caridina sp. "Biene"
Caridina japonica
Neocaridina denticulata sinensis "Fire Red"
Neocaridina "blue crystal"

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

no nie myliłem się - skalar jest piękny ;))
a 3manie kreweci z bocjami i paletkami było już dla mnie trochę dziwne, że jeszcze żyją :P
z tego co wiem bocje są dużymi amatorami krewetek :)

czasza

Paletki i bocje nie ruszały krewetek, dopiero skalar, plus zmniejszenie do minimum strefy bezpieczeństwa je wytepiło.
Ale w dwóch krewetkariach mam ich pod dostatkiem ;)

Skalar wydaje się mały w zestawieni z samcami paletek.
Próbowałem to uchwycić na zdjęciach, choć efekt mnie nie zadawala.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

cudowne masz te rybki :P

a krewetek mi trochę szkoda :((

czasza

Czasz przewietrzyć zbiornik.
Do dobrych ludzi wydam:

skalar pogromca krewetek
szczur paletka
paletka podrostek z uszkodzonymi blaszkami skrzel

Ryby poza skalarem to odpad, więc na wystawy nie polecam.

W ramach rewanżu przyjme gupiki lub złocisty napój.

użytkownik zablokowany.

atie gabanensis sobie zafunduj możemy zrobić układ parka paletek za te królowe amazoni 4 sztuki niebieskie wielkaśne krewety stroją akwarium jak mało co
jeśli chmialbyś jakieś zbytki nadchów to z radością przyjmę za jakiś czas stawiam kolejne akwarium tym razem 296litrów może więc znów pobawię się w te piękne rybki wiele lat próbowałem je rozmnożyć, ale nie jestem zbyt w tym dobry wychowałem tylko dwie mikre szkarady ale kochałem je aż ich posocznica przyniesiona z ziemiojadami nie zabrała;(
twoje paletki są piękne
Ostatnio zmieniony 2009-05-07, 23:30 przez użytkownik zablokowany., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Jasne, wrzuć atye, świetny pomysł, szczególnie, że trochę miejsca zostało. Bboy10 Twe sugestie są wspaniałe! Ja bym jeszcze dodał gibbicepsa i arowanę.
Atye odżywiają się pokarmem zawieszonym w wodzie, więc raczej a akwarium z paletami, w którym codziennie jest podmiana wody nie miały by co jeść, nie uważasz? Szczególnie, że te krewety trudniej wykarmić od brązowych atyi.
Co do Twej wypowiedzi, że się mądrzę a nie pokazałem akwarium to mylisz się, pokazałem je - link jest w moim podpisie. Możesz także śledzić powstawanie mojego nowego akwarium, zapraszam do galerii.
Nie mądrzę się, jedynie swoją opinię wyrażam ale zapewne różnicy nie zauważysz. A za zdanie mądrala co nawet gupika nie rozmnożył możesz wyłapać bana bo nie znasz mnie, nie wiesz co rozmnożyłem i piszesz takie bzdury więc hamuj się na przyszłość. I lepiej pokaż swój baniak, skoro tak wołasz o mój, zobaczymy czy to coś wartego uwagi czy też zupa rybno-krewetkowa...
I staraj się nie pisać wszystkiego jednym zdaniem, wiem że internet to nie pisanie listów czy wypracowań, ale łatwiej się coś czyta kiedy się czasem kropki zobaczy.

użytkownik zablokowany.

atie niebieskie są łatwe jak kardymałki mniej więcej ten sam poziom krewetkowy wystarczy słoma napowietrzana z woda z akwa i wszystko żyje wcina i ma sie dobrze a zjeść je mogły by najwyżej wyrośnięte sumy szerokopyskie lub pawiookie. Widzę że kubiszon nie widział doroslych atyi
Ostatnio zmieniony 2009-05-12, 20:31 przez użytkownik zablokowany., łącznie zmieniany 1 raz.

tutusik

Post autor: tutusik »

Arowana do 150l to trochę małe IMO :)
gg 2755526

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

tutusik pisze:Arowana do 150l to trochę małe IMO :)
to był sarkazm :P

czasza

czasza

Poprosze moderatorów o zamknięcie tego wątku, ponieważ zbiornik juz od dawna nie istnieje. Jakoś mi to umkneło i nie napisałem tego wcześniej.
Aktualny zbiornik tu:
http://www.akwarystyka.com.pl/showthrea ... ght=czasza

Zablokowany

Wróć do „100 - 199 litrów”