[112L] Zafiry"Drobniczkowe pigmejowo"

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Zafira pisze:Tutaj nie będzie żadnych tego typu roślin, bo to nie będzie holeder :-)
I dobrze, coraz bardziej podobaja mi sie zbiorniki z roslinami wolnorosnącymi, które swoje piekno ukazuja po jakims czasie i przy których nie trzeba biegac z nozyczkami. Soczysta zieleń mchów i mikrozoriów do mnie przemawia bardzo, ale to kwestia czywiscie gustu. Jako trawnik skoro masz co2 i dośc mocne światełko, dałbym jednak małego henia, wydaje mi sie, że bedzie sie w tym litrazu przy tej zieleninie prezentował super. Wzglednie, mozna nie dac na trawniczek nic, i tak wyglada to oki.Tak czy siak czekam na dalszy rozwój wydarzeń i gratuluje udanego startu.
Ostatnio zmieniony 2012-09-27, 21:39 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Ruch jak na Marszalkowskiej :-)
Rozumiem,ze kamienie stanowia podpore po badyle,ale szkoda rowniez tak ich moze zakrywac.
Pokazalbym bardziej te kamienie ich fakture,przysuwajac je ku przedniej szybie,a pod korzenie dalbym zwyklaka z ulicy.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Pabian

Post autor: Pabian »

krzych0062 pisze: Widzisz Krzyś...Twoja cierpliwość została wynagrodzona...i "robota" również. Oczywiście pod postacią ciekawej bańki :-P
A tak przy okazji Krzychu....te kostki , które Ci robiłem na początku roku to już zalałeś ???!! :-P :-P
Sorrki ,Gosiu za zaśmiecanie , ale Krzych się sam wychylił :mrgreen: i nie mogłem się powstrzymać ;-)

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

AHA! Jemu zrobiłeś a mnie nie chciałeś! :evil:

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Pabian pisze:te kostki , które Ci robiłem na początku roku to już zalałeś ???!! :-P :-P
Ło matko...i to jak dawno temu :-P A dziś nawet doszli nowi mieszkańcy ;-)

Pabian

Post autor: Pabian »

krzych0062 pisze:
Pabian pisze:te kostki , które Ci robiłem na początku roku to już zalałeś ???!! :-P :-P
Ło matko...i to jak dawno temu :-P A dziś nawet doszli nowi mieszkańcy ;-)
Sie nie chwaliłeś :->

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

czlowiek polozy sie wczesniej spac i go takie cukiereczki omijaja :P
Gosiu baniaczek super, lekki, delikatny aranz, a to, ze stworzony w 15 minut mowi tylko o talencie i posiadanej wczesniej koncepcji ;-)
bede sledzil, rob czesto zdjecia
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

3runer pisze:czlowiek polozy sie wczesniej spac i go takie cukiereczki omijaja :P
Gosiu baniaczek super, lekki, delikatny aranz, a to, ze stworzony w 15 minut mowi tylko o talencie i posiadanej wczesniej koncepcji ;-)
bede sledzil, rob czesto zdjecia
Nie miałam jakiejś sztywnej koncepcji, wiem co mi się podoba i zrobiłam na wyczucie, właśnie dosłownie w 15 minut to ułożenie. Zajrzałam do beczek, wyjęłam jakieś korzonki, jeden największy, na którym opiera się cała aranżacja, taki przewodni motyw, pokombinowałam na szybko jak by je ułożyć w akwarium, przyłożyłam roślinki, bo jeszcze nie są umocowane, meszki luzem leżą jeszcze i to tyle.Teraz dopiero będę coś robić więcej i wstawiać fotki na bieżąco, chociaż nie cierpię robić fotek :-/ ..bardziej może efektu na tych fotkach :->.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
Zafira

Dziś dopiero ulokowałam roślinki i umocowałam je tak jak ma to być, wpuściłam też rybki i krewetki. Akwarium ma dopiero 9 dni, także dopiero się rozwija:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2012-10-06, 20:56 przez Zafira, łącznie zmieniany 2 razy.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Sie Pani stara z tym akwa :-P

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

No widać widać starania ;-) zacnie to wszystko wygląda
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Awatar użytkownika
Zafira

Dzięki, jeszcze musi zarosnąć tak dziko :-) . Troszkę się dziś nawiązałam tych mecholców i mikrozoriów :-).
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

No elegancko Pani to wyszło :-) faktycznie, czekać az zarosnie teraz dopiero widac, że te korzenie sa dobrze ułozone a to po lewej stronie na korzonku zaraz pod mikrozoriami, takie obsadzone falujące/najezone :-P lekko to co ( jakis mech ale jaki)??
Łukasz

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Dziko! :mrgreen:

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

ja juz widze oczami wyobrazni, dla krewetek i malych zyworodnych super baniaczek, Brawo Gosiu ;-)
Co by tu napisać... :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”