Wystawa akwarystyczna podczas targów "Pet Fair"
Do sprawy plakatów nie będę już wracał, każdy widzi jak jest...
Mam do pożyczenia:
-kaskadę aqua nova NF-450
oraz
-oświetlenie diversa intenso LED 5,7 W (aktualnie w użyciu, ale na te 3 dni mógłbym już odłączyć).
Do jakiegoś małego akwa ala kostka wystarczy (do większych niestety nic nie mam:()
Sporo osób śledzi ten wątek, Gosiu spisuj sobie deklaracje użytkowników i daj znać kiedy i gdzie trzeba będzie zdać sprzęt :)
Mam do pożyczenia:
-kaskadę aqua nova NF-450
oraz
-oświetlenie diversa intenso LED 5,7 W (aktualnie w użyciu, ale na te 3 dni mógłbym już odłączyć).
Do jakiegoś małego akwa ala kostka wystarczy (do większych niestety nic nie mam:()
Sporo osób śledzi ten wątek, Gosiu spisuj sobie deklaracje użytkowników i daj znać kiedy i gdzie trzeba będzie zdać sprzęt :)
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Incognito, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mogę pożyczyć
Kaskadę HBL 501 (nowa)
lampe LED (DIY) http://img816.imageshack.us/img816/1543/dsc01828m.jpg
Można ją położyć na akwarium.
Kaskadę HBL 501 (nowa)
lampe LED (DIY) http://img816.imageshack.us/img816/1543/dsc01828m.jpg
Można ją położyć na akwarium.
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.
Wtrącę swoje ,,3 grosze" ...............
Postawa mtł (celowo z małej) jest po prostu żenująca ! Najpierw był problem, żeby zrobić tą wystawę przy pomocy ŁSAiT - Stowarzyszenie dało im do zrozumienia, żeby się ,,pocałowali" ze swoimi warunkami. Teraz mają osoby, które same wzięły się za organizacje - to problem są np : plakaty ................ Ludzie - czy to nie jest absurd
To ma być firma, która w swojej nazwie ma słowo ,,Międzynarodowe"
Może nikt tam nie zauważył, że okres epoki PRL-u już dawno się skończył, i jak dla mnie taka firma nie ma w ogóle racji bytu. Skoro nasza ,,półka tematyczna" ma takie problemy, to założę się, że inni wystawcy tematyczni problem mają dokładnie taki sam. Ktoś tu pewno zaraz napisze, że marudzę, i sieję malkontenctwo - to już teraz odpowiadam : NIE, NIE i jeszcze raz NIE. Nie jestem żadnym malkontentem, tylko uważam, że akceptując takie zachowania mtł cofamy się o krok wstecz, i daje się przyzwolenie na ,,bylejakość", wykorzystywanie innych, etc.
Zaznaczam, że Ci którzy mnie znają, wiedzą - że nie jestem gościem, który tylko pisze, ale potrafi się też złapać za prawdziwą robotę.
Małgorzato i Krzysztofie (przepraszam, że tak ,,walę" Wam na ,,Ty") - szanuje Wasz trud i pracę, ale obiektywnie stwierdzam, że Wasza postawa wcale nie jest dobra taktycznie
Za 2 lata mtł zauczona doświadczeniem, że dajemy ,,nic" - a i tak jakoś to będzie (bo znajdą się jacyś zapaleńcy, którzy to zrobią sami) znów zaprezentuje manewr taki, jak w tym roku. Jedyne co mi pozostaje, to życzyć Tobie Małgorzato sukcesów komercyjnych po zakończonych targach.
Postawa mtł (celowo z małej) jest po prostu żenująca ! Najpierw był problem, żeby zrobić tą wystawę przy pomocy ŁSAiT - Stowarzyszenie dało im do zrozumienia, żeby się ,,pocałowali" ze swoimi warunkami. Teraz mają osoby, które same wzięły się za organizacje - to problem są np : plakaty ................ Ludzie - czy to nie jest absurd

Zaznaczam, że Ci którzy mnie znają, wiedzą - że nie jestem gościem, który tylko pisze, ale potrafi się też złapać za prawdziwą robotę.
Małgorzato i Krzysztofie (przepraszam, że tak ,,walę" Wam na ,,Ty") - szanuje Wasz trud i pracę, ale obiektywnie stwierdzam, że Wasza postawa wcale nie jest dobra taktycznie

Ostatnio zmieniony 2013-04-17, 13:51 przez furraan, łącznie zmieniany 2 razy.
,, ... idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch .. "
,, .. bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy .."
Zbigniew Herbert
Zbigniew Herbert
Obawiam się, że te akwaria zamiast zachęcać -mogą tylko zniechęcić do odwiedzenia targów ............
,, ... idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
Zbigniew Herbert
Zbigniew Herbert
Zamiast narzekać, może masz jakieś pomysły, żeby zrobić tak, co by zachęcić?. Wystawa jest nasza wspólna, każdy może się zaangażować w pomoc.furraan pisze:Obawiam się, że te akwaria zamiast zachęcać -mogą tylko zniechęcić do odwiedzenia targów ............
Wystawa jest już niebawem, nie chcę się kłócić, to jest wątek nie do tego,żeby drzeć koty, tylko żeby działać, dlatego wszystkich którzy chcą pomóc przy wystawie zachęcam do tego właśnie w tym temacie.
Ostatnio zmieniony 2013-04-18, 19:50 przez Zafira, łącznie zmieniany 1 raz.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
Na pozwolenie na plakat nad birchale czekaliśmy rok. Więc trochę mało czasu zostało.
Skoro mój brat co ma akwarium profilowane i kameleona. Idzie bo chce bo gdzieś tam słyszał ze jest wystawa to na brak widzów nie macie co liczyć...;p
Jak trza bedzie to moje dzieci z zdw zawlokę koło 50 dzieciaków młodzi adepci akwarystyki i terrarystyki. Wyślijcie mi PDF plakatu to wydrukuje to i ze zduni ekipę wam dowiozę.
Skoro mój brat co ma akwarium profilowane i kameleona. Idzie bo chce bo gdzieś tam słyszał ze jest wystawa to na brak widzów nie macie co liczyć...;p
Jak trza bedzie to moje dzieci z zdw zawlokę koło 50 dzieciaków młodzi adepci akwarystyki i terrarystyki. Wyślijcie mi PDF plakatu to wydrukuje to i ze zduni ekipę wam dowiozę.
Ostatnio zmieniony 2013-04-18, 20:39 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzych0062
Miałem nie pisać już w tym temacie, jednak...panowie z ŁSAiT nie rozumiem Waszej takiej a nie innej postawy
Czyż nie zależy Wam na krzewieniu akwarystyki w naszym mieście? Jakie mieliście aspiracje co do wystawy, że ciągle mówicie o bylejakości?. Czy kostki od Aquaela, czy też zbiorniki 60l od Juwela tą bylejakość prezentują?! Co do organizacji i rozmów...przecież to Wy jako stowarzyszenie akwarystyczne mogliście więcej(działacie oficjalnie), my-jako "cywilni akwaryści" z założenia możemy mniej...bo każda firma inaczej traktuje działający podmiot aniżeli kogoś, kto "z ulicy" wejdzie i poprosi o wsparcie. Jednak my nie złożyliśmy broni i nie poddaliśmy się, czego dowodem są choćby wspomniane akwaria. Kolejną różnicą jest fakt, że w momencie organizowania wystawy przez związek zadeklarowaliśmy chęć pomocy...Nikt z niej nie chciał skorzystać. W chwili, gdy wycofaliście się z organizacji wystawy i my podjęliśmy się tego ryzyka niczego podobnego z Waszej strony nie usłyszeliśmy...Ba...usłyszeliśmy jedynie zarzuty. Tu nawiązując do sprawy nieszczęsnych plakatów fajnie, że Incognito wyjaśniłeś o jakich jest mowa. W moim mniemaniu po co plakaty, w ktorych nawet nie ma słowa o akwarystyce? Za to jest reklama wystawy kotów! Czy o takie plakaty Wam chodziło? Bo mi nie i dlatego napisałem o wydrukowaniu tych, które mówią o naszej wspólnej imprezie. Co do naszej złej inicjatywie-wedle słów Furana...nie nam to oceniać, oceni historia. A być może jednak dzięki naszej inicjatywie targi "coś" zrozumieją i na przyszłość będą bardziej po naszej-akwarystów stronie? Jednak pomimo wielu różnic zdań udaje się nam wynegocjować to co widzimy za potrzebne...bo będą reklamy firm, sponsorów, itp. Więc Kuba nie mów, że się nie da...bo jeśli się chce to można, z trudem, ale jednak...i nie traktuj mych słów, jako użalanie się..bo nie robię z siebie męczennika co mi przypisałeś...Po prostu uważam, że warto jest informować wszystkich zainteresowanych o wszystkim, by nie było później zdziwienia lub niedomówień...a co gorsze nie było takich niespodzianek, którymi sam się podzieliłeś...
Reasumując zamiast utyskiwać i biadolić najwyższa pora zewrzeć szyki i działać. A ocenę tych działań zostawmy historii...

Reasumując zamiast utyskiwać i biadolić najwyższa pora zewrzeć szyki i działać. A ocenę tych działań zostawmy historii...
Spokojnie Krzychu! Czytaj ze zrozumieniem. Furranowi chodziło o wygląd akwariów w manufakturze i że kiepska kondycja tych zbiorników nie jest najlepszą wizytówką i reklamą dla wystawy, którą organizujecie. Co więcej, Furran nie jest członkiem ŁSAiT a opinie które tu prezentuje są jego prywatnymi ;)krzych0062 pisze:Miałem nie pisać już w tym temacie, jednak...panowie z ŁSAiT nie rozumiem Waszej takiej a nie innej postawy![]()
Czyż nie zależy Wam na krzewieniu akwarystyki w naszym mieście? Jakie mieliście aspiracje co do wystawy, że ciągle mówicie o bylejakości?. Czy kostki od Aquaela, czy też zbiorniki 60l od Juwela tą bylejakość prezentują?!
MTŁ jak widać każdego traktuje tak samo, chce frajerów którzy zrobią im wystawę.krzych0062 pisze: Co do organizacji i rozmów...przecież to Wy jako stowarzyszenie akwarystyczne mogliście więcej(działacie oficjalnie), my-jako "cywilni akwaryści" z założenia możemy mniej...bo każda firma inaczej traktuje działający podmiot aniżeli kogoś, kto "z ulicy" wejdzie i poprosi o wsparcie.
Chciał, chciał, tylko póki nie dogadaliśmy się z MTŁ to nie wkręcaliśmy w to nikogo więcej. Jak widać dobrze, bo tak to więcej byłoby odkręcania.krzych0062 pisze: Kolejną różnicą jest fakt, że w momencie organizowania wystawy przez związek zadeklarowaliśmy chęć pomocy...Nikt z niej nie chciał skorzystać.
O czym piszesz? O tym, że krytykujemy postawę MTŁ, co z resztą sam też robisz? Skrytykowaliśmy jedynie Twoją reakcję na prośbę o plakaty, która była po prostu beznadziejna. Zamiast wyjaśnić tak jak napisałeś to teraz, dałeś się oczywiście ponieść emocjom i niewiele z tego w sumie wynikło.krzych0062 pisze: W chwili, gdy wycofaliście się z organizacji wystawy i my podjęliśmy się tego ryzyka niczego podobnego z Waszej strony nie usłyszeliśmy...Ba...usłyszeliśmy jedynie zarzuty.
Nam też o takie plakaty jak Tobie chodziło. I chodziło nam o to, że MTŁ powinno poświęcić to parę zł i wydrukować Wam takie plakaty jak chcecie, zrobić chociaż to.krzych0062 pisze: Tu nawiązując do sprawy nieszczęsnych plakatów fajnie, że Incognito wyjaśniłeś o jakich jest mowa. W moim mniemaniu po co plakaty, w ktorych nawet nie ma słowa o akwarystyce? Za to jest reklama wystawy kotów! Czy o takie plakaty Wam chodziło? Bo mi nie i dlatego napisałem o wydrukowaniu tych, które mówią o naszej wspólnej imprezie.
Ależ Krzych, każdy ma swoje zdanie i od tego jest forum, żeby się tymi opiniami i ocenami wymieniać. Niepotrzebne są tylko emocje, którymi tak emanujesz. Twoim zdaniem warto robić taką wystawę, fajnie, szanuję to. Moim jak i niektórych osób nie warto, dlatego się wycofaliśmy i nie bierzemy w tym udziału. I nie chodzi tu o to czy się da czy nie, ale o to czy widzisz w tym sens. Akwarystyka to nasze hobby, robimy to w wolnym czasie i dla siebie. Podobnie z organizacją tego typu imprez. Do tej pory warunki były sprzyjające i organizacja czegoś takiego była dość przyjemną, gładką i w końcowym efekcie fajną sprawą. Ale kiedy MTŁ zamiast pomagać zaczęło utrudniać i komplikować mocno sprawę to wycofaliśmy się. Bo nie ma sensu poświęcać sił, czasu i środków na coś takiego. Bo jak sam widzisz trochę to sił, a czasem i nerwów, kosztuje. MTŁ jest firmą, w której ludzie zarabiają pieniądze za tego typu pracę. My a także teraz Wy robimy to bo nam się po prostu chce i nic poza satysfakcją z tego nie mamy. Więc tak jak napisałem już wcześniej, z kolegami z ŁSAiT wolimy zrobić to kiedy indziej, gdzie indziej, ale tak jak my tego chcemy i tak jak my sobie to wyobrażamy bez problemów, które stwarza organizator PetFair. Z nimi tej satysfakcji byśmy nie osiągnęli. I pisząc o satysfakcji mam też na myśli efekt końcowy i wrażenia jakie robi wystawa na odwiedzających. Naszym zdaniem nie stworzylibyśmy tam dobrej wystawy i już. A robienie niedobrej wystawy uważamy za bezcelowe. I nie uważamy, w przeciwieństwie od Ciebie, że impreza musi się odbyć bo inaczej Łódź zniknie z akwarystycznej mapy Polski, czy też jakieś inne złe rzeczy się staną. Ty sądzisz inaczej i robisz wystawę i nic nikomu do tego.krzych0062 pisze: Co do naszej złej inicjatywie-wedle słów Furana...nie nam to oceniać, oceni historia. A być może jednak dzięki naszej inicjatywie targi "coś" zrozumieją i na przyszłość będą bardziej po naszej-akwarystów stronie? Jednak pomimo wielu różnic zdań udaje się nam wynegocjować to co widzimy za potrzebne...bo będą reklamy firm, sponsorów, itp. Więc Kuba nie mów, że się nie da...bo jeśli się chce to można, z trudem, ale jednak...i nie traktuj mych słów, jako użalanie się..bo nie robię z siebie męczennika co mi przypisałeś...Po prostu uważam, że warto jest informować wszystkich zainteresowanych o wszystkim, by nie było później zdziwienia lub niedomówień...a co gorsze nie było takich niespodzianek, którymi sam się podzieliłeś...
Pozwolę sobie zreasumować.
Bardzo fajnie,że ''z rąk prywatnych'' powstaje pewnego rodzaju wystawa akwarystyczna na targach PetFair,lecz nie jestem pewien,czy to odciśnie ślad pozytywu na spojrzenie na akwarystykę na kolejne lata dla targów Pet Fair.
Dlaczego?
Dlatego,że MTŁ teraz wie,że nie musi się spinać i prężyć,dostosowywać się bo pewnie myśli,że są od tego ''pionki'',które wszystko będą organizować jak takowej wystawy chcą...a w rozliczeniu końcowym,to MTŁ zbierze laury za całokształt,a nie ciężko pracujący prywatni inicjatorzy.
Bardzo fajnie,że ''z rąk prywatnych'' powstaje pewnego rodzaju wystawa akwarystyczna na targach PetFair,lecz nie jestem pewien,czy to odciśnie ślad pozytywu na spojrzenie na akwarystykę na kolejne lata dla targów Pet Fair.
Dlaczego?
Dlatego,że MTŁ teraz wie,że nie musi się spinać i prężyć,dostosowywać się bo pewnie myśli,że są od tego ''pionki'',które wszystko będą organizować jak takowej wystawy chcą...a w rozliczeniu końcowym,to MTŁ zbierze laury za całokształt,a nie ciężko pracujący prywatni inicjatorzy.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.