woda RO

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

krzych0062 pisze: kupowałem wodę RO właśnie na litry i płaciłem 0,06PLN
Czekaj, czekaj... a to nie jest w tym wypadku bardziej opłacalne niż kupować własne RO i dodatkowo płacić za wodę?
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Nie wiem, czy w tej cenie jest osiągalna w Łodzi...kiedyś już pisałem tu na forum, że kupowałem ją w OPECu w Grudziądzu...Być może i miejscowa firma sprzedaje takową wodę w podobnej cenie? Tego nie wiem. Koszt takiej wody kupowanej w tej cenie był mimo wszystko ciut większy aniżeli z domowego filtra RO...dochodzi do tego transport no i w moim przypadku taszczenie na 4 piętro...Zdecydowanie wolałem drugie rozwiązanie, czyli RO za pralką...hehe ;-)

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Wiecie, pozostaje jeszcze kwestia ewentualnej możliwosci podłączenia RO :-| nie kazdy taką posiada :-( Stąd moje pytanie o zakup, cena 0,50gr jest dośc wysoka, ale do zniesienia , 5 zł tygodniowo za 10 litrów ( tyle ile potrzebuje do podmianki plus kranówka ), ujdzie jeszcze. Tak sie składa, że Szczecińska to na rzut beretem odemnie, jak cos nemrod - zapodaj adres dokładny ;-) . Moze ktos wie gdzie jeszcze mozna ja dostac taniej , zakładam że cena 0,08gr to smiech na sali :lol: abstrakcja przynajniej na chwilę obecna w Łodzi, może gdzies indziej tak. Apropos - jak mieszacie RO co dodajecie do niej aby mozna ja wlac do akwa. Niektózy stosują czyste RO i dodaja jedynie podstawowe cztery sole a co z mikro???
Łukasz

nemrod

Post autor: nemrod »

lukaszLDZ pisze:Szczecińska to na rzut beretem odemnie, jak cos nemrod - zapodaj adres dokładny ;-) .
Luksemburska 5, tel. 612 32 32. W godzinach od 8.00 do 16.00, bez wcześniejszego zgłaszania, ilości jakie potrzebujesz od ręki z dużym zapasem. Natomiast źle pamiętałem cenę, ta właściwa to 25 gr za litr.

Jeśli będziesz brał dość regularnie, potraktują Cię jako stałego klienta. Wtedy płacisz okrągłą złotówkę za napełnienie pięciolitrowego baniaczka.

lukaszLDZ

Dzieki kolego, cena atrakcyjna jak dla mnie bardzo i odpowiada mi :) trzeba brac ze soba cos czy mają na miejscu, do cotygodniowych podmian 10 literkow sobie wezmę raz na tydzień i styka:) super dzięki raz jeszcze
Łukasz

nemrod

Post autor: nemrod »

lukaszLDZ pisze:... trzeba brac ze soba cos czy mają na miejscu ...
To cena za wodę, do własnych zbiorników. Inne wyjście to zakup na miejscu w kanisterku o pojemności 5 litrów. Taki zestaw - kanister + woda - kosztuje 3,10 zł.

Dodatkowa informacja: woda o jakości niemożliwej do osiągnięcia w instalacji domowej. Z domowej RO wyciągnięcie przewodności 8 mmS to sukces, tam kupujesz wodę o przewodności między 1 a 2. Do przeliczenia na twardość ogólną: przewodność dzielisz przez 28.

lukaszLDZ

jak sie domyslam, jest to kwestia sprzętu którym dysponuja
Łukasz

Awatar użytkownika
mario150375

Post autor: mario150375 »

lukaszLDZ pisze:jak sie domyslam, jest to kwestia sprzętu którym dysponuja
Sprzętu i warunków oraz jak zawsze pieniędzy. Ja mam w pracy stację demineralizacji wody - wszystkie urządzenia zajmują pomieszczenie ok 3x5 m. Więc w warunkach domowych, nie rozważając nawet kosztów inwestycyjnych i eksploatacyjnych, trudno sobie to wyobrazić. :-)

Awatar użytkownika
chodysVR6

Post autor: chodysVR6 »

cały czas tam "leją " wode? nie zwineli sie? był ktos moze ostatnio?
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

lukaszLDZ

Tak ja jeżdze co tydzien 0,25gr za litr jesli masz swoja banke, woda super jakosci jak wyzej. Jest jeszcze wersja z dojazdem nie moglem sie wyrwac w piątek z roboty a potrzebowałem 15 litrow RO, zaplacilem za to 6zł łącznie z dojazdem na teresy
Łukasz

Awatar użytkownika
chodysVR6

Post autor: chodysVR6 »

a nie maja na sprzedaż 20 litrowych baniaków?
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

lukaszLDZ

Nie wiem sprzedaja w 5 litrowych baniakach, ale moze maja inne kwestia tylko ceny. Ogólnie polecam, dobra woda
Łukasz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Woda, Parametry, Preparaty, Testy”