Sucha karma dla kota

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
apidam

Sucha karma dla kota

Post autor: apidam »

Jaką suchą karmę polecacie dla dorosłego kota, który nie ma żadnych schorzeń, ale chcę, żeby jadł coś lepszego niż to, co oferują markety? Zależy mi na dobrym składzie – najlepiej bez zbóż, z mięsem jako pierwszym składnikiem. Cena też gra rolę, ale nie musi być najtańsza. Ktoś coś ogarnia?

lotek

Sucha karma dla kota

Post autor: lotek »

Z czysto informacyjnego punktu widzenia – warto rozejrzeć się za karmami, które mają wysoką zawartość białka zwierzęcego i nie są oparte na zbożach ani mączkach roślinnych. Z tego co widzę, wśród polskich marek ciekawie wypada Shelma. Mają suchą karmę dla kotów z podziałem na różne etapy życia (junior, adult, senior), z mięsem jako głównym składnikiem, bez dodatku pszenicy i soi. Można to sprawdzić tutaj: https://shelma.pl/sucha-karma. Skład wygląda całkiem sensownie, zwłaszcza w tej półce cenowej.

Duży plus, że mają wersje monobiałkowe, co może się przydać, jeśli kot ma tendencję do nietolerancji pokarmowych (np. tylko z indykiem albo jagnięciną). Nie jest to karma stricte weterynaryjna, ale przy codziennym żywieniu zdrowego kota – daje radę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”