Wyłudzenie

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
jacolinda

Wyłudzenie

Post autor: jacolinda »

Witam wszystkich miłośników akwarystyki. Chciałbym wszystkich ostrzec aby nie dokonywali zakupów i nie wstawiali w komis sprzętu akwarystycznego oraz ryb, w sklepach o nazwie NEMO mieszczących się w Kaliszu. W związku z tym że zmieniałem obsadę oraz akwarium wstawiłem do wyżej wymienionego sklepu akwarium w raz z osprzętem oraz rybami na sumę 1.500 zł, do dnia dzisiejszego nie odzyskałem ani pieniędzy ani ryb, chciałbym wszystkich przestrzec aby nie dokonywali zakupów oraz transakcji w wyżej wymienionych sklepach. Chciałbym nadmienić że akwarium oraz cała obsada została sprzedana.Właściciel powiedział mi że mam uiścić opłatę w kwocie 50zł za karmienie i obsługę. Chciałbym wszystkich ostrzec aby omijali te sklepy w Kaliszu.Pozdrawiam - zdesperowany
Ostatnio zmieniony 2009-11-24, 10:11 przez jacolinda, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

mi się wydaje, że to podlega pod jakieś paragrafy ... zrobiłeś z tym coś ?

jacolinda

Jeszcze nie bo wczoraj się dowiedzieliśmy facet jest na tyle cwany że nie tylko nas oszukał i wie jak długo sprawy się ciągną a policja się w to nie bawi. Jest mi przykro z tego powodu więc przestrzegam wszystkich aby nie dali się zwieść właścicielowi tego sklepu lub innym.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

może znajdzie się ktoś na forum co będzie wiedział jak to prawnie załatwic, ja niestety nie posiadam zbyt dużej wiedzy w tym zakresie, ale 3 mam kciuki za pomyślne rozwiązanie zaistniałej sytuacji.

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

Ale chyba masz jakieś papiery po tym jak wstawiłeś my sprzęt ? Jeśli tak powinno być tam wszystko zapisane. Jeśli żąda jakichś dopłat z tytułu jak to nazwał obsługi, powinno byc to zwarte w umowie. Inaczej może Ci nafikać :)
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

jacolinda

Witam ponownie. Po rozmowie z POLICJĄ zaczynamy działać!!! dowiedzieliśmy się, że jest to przywłaszczenie mienia obwarowane paragrafami i wystarczą świadkowie tego incydentu, a w tym momencie policja bierze to w swoje ręce. Sprawa przebiega znacznie szybciej i o wiele prościej. Mamy nadzieje, że zakończy się sukcesem i, że gość nikogo już nie skrzywdzi. Proszę trzymajcie kciuki, aby się powiodło. Pozdrawiamy.

adamozw
Kontakt:

Post autor: adamozw »

Powodzenia.

#krecik#

Post autor: #krecik# »

Tak a'propos dzis bylem w ZooNatura i szok. Pawioka w akwarium 20l i taka duza ze nawet nie plywa tylko wisi w powietrzu. Chyba policja moze cos z tym zrobic? A moze jakies towarzystwo przyjaciol ryb czy cus. I nastepna ciekawostka Tetra EX 1200 490 zl a na allegro 270 bez przesylki :P Zapraszam wszystkich na zakupy do ZooNatura :P

jacolinda

Witam #krecik# w słynnym sklepie NEMO również jest podobna sytuacja, w małym akwarium pływa, choć trudno to nazwać pływaniem raczej męczarnią ok. 20 paletek i to dość pokaźnych rozmiarów. Stwierdzam, że nie wszyscy mają równo pod kopułą, bo myślą o zysku a nie o rybach. Pozdrowionka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”