Podopieczny fundacji Mam Marzenie
- strzaalkaa
ok, będę to skrupulatnie notować i meldować, co i jak :)
ah ten sentyment..wiem coś o tym ( mam "problem" ze zmiana obecnego baniaka właśnie przez sentyment)Incognito pisze:mimo, że ma wartość sentymentalną chętnie go przekażę :)
Pedagog ...w trakcie studiów :)
Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..
Śledzę temat od początku i uważam, że to świetna inicjatywa. W święta z moją klasą z liceum zorganizowaliśmy coś takiego (zamiast bzdurnych prezentów dla siebie na wzajem) i spełniliśmy marzenie jednej dziewczynki, z podobnej fundacji, która chciała radioodtwarzacz z CD i bajkami do słuchania
Niestety nie mam nic akwarystycznego do dorzucenia. Ale chciałbym jakoś wesprzeć inicjatywę. Z racji wieku = braku zarobków, wiele dać nie mogę. Ale bardzo chętnie dorzucę chociaż skromne 10zł.
Co do koloru pokrywy, to może ktoś obeznany podjąłby się wykonania takowej z spienionego pcv + do tego po prostu okleina ciemnego orzecha ?

Niestety nie mam nic akwarystycznego do dorzucenia. Ale chciałbym jakoś wesprzeć inicjatywę. Z racji wieku = braku zarobków, wiele dać nie mogę. Ale bardzo chętnie dorzucę chociaż skromne 10zł.
Co do koloru pokrywy, to może ktoś obeznany podjąłby się wykonania takowej z spienionego pcv + do tego po prostu okleina ciemnego orzecha ?
Właśnie zgłosił się kolega z naszego forum (nie będę pisał kto , bo woli pozostać anonimowy), wyraził chęć pokrycia kosztów szkła na akwarium
więc bańkę tak jak byśmy już mieli . Czekam tylko na konkretne info co do wymiarów i jadę zamawiać szkło
Dzięki jeszcze raz S.

Dzięki jeszcze raz S.

Ostatnio zmieniony 2013-03-27, 07:26 przez Pabian, łącznie zmieniany 1 raz.
czyli trzeba kupic PROSTĄ SZEŚĆDZISIĄTKĘ - i tyle, bez kombinacjichodysVR6 pisze:"Ja wstępnie informowałam o wymiarach 50-70 cm i taki został zaaprobowany przez mamę więc póki co skupmy się na tym."
szklo i szafka (orzech) w detalu = 170 zl
pokrywa (chyba trzeba bedzie pogadac z Mamą i przekonac ją do czarnej)
filtr + grzałka + jakas lepsza swietlowka = 150 zl
Ostatnio zmieniony 2013-03-27, 05:42 przez jabol, łącznie zmieniany 1 raz.
- strzaalkaa
Skoro wstępnie podałam przedział 50-70 to wypośrodkujmy :D proste 60x30x40? 72 l to już całkiem przyzwoicie jak na początke przygody
Jeśli nie damy rady to spróbuję przekonać Mamę do czarnej ,albo chociaż buk, bo to już łatwiej zdobyć

Dasz rade zrobić prostą pokrywę 60x30? Kolor orzech, a materiał.. no cóż tu nic nie powiem, bo na pokrywach się nie znam. Ktoś coś podpowie?Vendredi pisze:Ja mogę się podjąć sklejenia pokrywy jeśli będą jakieś konkretne wytyczne, co do tego jak ma wyglądać i materiał.

Jeśli nie damy rady to spróbuję przekonać Mamę do czarnej ,albo chociaż buk, bo to już łatwiej zdobyć

Pedagog ...w trakcie studiów :)
- strzaalkaa
- strzaalkaa