Podopieczny fundacji Mam Marzenie
do cholery przestańcie!!!
chcecie zrobić coś dobrego a ujadacie jak sfora psów, (to się tyczy Lukikiego i Strzałki),
zamiast spełniać marzenie chłopca odpisujecie sobie riposty w postach, osobiście nie lubię wypowiedzi Lukikiego ale tym razem jestem po jego stronie...
jestem w stanie pomóc finansowo, ale jak tak będziecie się kłócić, to nic z tego nie wyjdzie...
chcecie zrobić coś dobrego a ujadacie jak sfora psów, (to się tyczy Lukikiego i Strzałki),
zamiast spełniać marzenie chłopca odpisujecie sobie riposty w postach, osobiście nie lubię wypowiedzi Lukikiego ale tym razem jestem po jego stronie...
jestem w stanie pomóc finansowo, ale jak tak będziecie się kłócić, to nic z tego nie wyjdzie...
Uważam, że kwestia podejścia rodziny do tej sprawy jest bardzo istotna.
Sama autorka postu nadmieniła, że leczenie jest kosztowne, a obarczanie dodatkowo kosztami utrzymania akwarium - co nie jest wcale tanie.
Jeśli jednak oni wyrażają w pełni aprobatę proponuję 112 L tak jak już ktoś napisał - nie małe, ani nie za duże.
Osobiście proponuję korzenie, rośliny, ryby, pokarm.
Tylko do wszystkiego trzeba podjeść z głową i bez pośpiechu.
Sama autorka postu nadmieniła, że leczenie jest kosztowne, a obarczanie dodatkowo kosztami utrzymania akwarium - co nie jest wcale tanie.
Jeśli jednak oni wyrażają w pełni aprobatę proponuję 112 L tak jak już ktoś napisał - nie małe, ani nie za duże.
Osobiście proponuję korzenie, rośliny, ryby, pokarm.
Tylko do wszystkiego trzeba podjeść z głową i bez pośpiechu.
- paluszekrybny
Jeżeli mogę podpowiedzieć, to wypadałoby się dowiedzieć czy mają na czym to postawić. Bo 60 można postawić od biedy na stole czy byle jakiej komódce, ale ze 112 to już należałoby uważać.
No i problem może być z roślinami, bo ani nikt tego nie będzie nawoził, światło będzie "fabryczne" i pewnie niewielkie a i z czasem oświetlania tez może być różnie. Najbardziej pasowałyby jakieś mikrosoria czy mchy, żeby chłopak po tygodniu nie zobaczył brązowej kupy roślinek które nie dały rady i nie było mu przykro.
No i problem może być z roślinami, bo ani nikt tego nie będzie nawoził, światło będzie "fabryczne" i pewnie niewielkie a i z czasem oświetlania tez może być różnie. Najbardziej pasowałyby jakieś mikrosoria czy mchy, żeby chłopak po tygodniu nie zobaczył brązowej kupy roślinek które nie dały rady i nie było mu przykro.
Pabian , do konca kwietnia nie dałbyś rady skleić ? Za szkło byśmy oddali albo jakos inaczej - kwestia dogadania , ja mam mchy tylko i sporo bolbitisa a niestety reszta roslin nie pociągnie u niego przy zwykłym oświetleniu. Ja mam Filtr wewnętrzny aquaEla Fan 2 kupię tylko gąbkę i filtr bedzie.
Czyli mamy :
Filtr
Krewetki
Endlerki
Mchy + wgłębka
korzenie -Ci co zadeklarowali korzenie moze poróbcie zdjęcia wybrali bysmy razem cos co by najbardziej pasowało. Chodzi mi oto zeby nie przesadzić.
Zwir - napiszcie jaki to zwirek.
i 30zł.
Zapewniony dowóz.
Brakuje szkła i swiatła. Pokrywy oscyluja koło 100zł.
Baniak musze sie dowiedzieć ew pogadać z Pabianem. A i szafka...
Czyli mamy :
Filtr
Krewetki
Endlerki
Mchy + wgłębka
korzenie -Ci co zadeklarowali korzenie moze poróbcie zdjęcia wybrali bysmy razem cos co by najbardziej pasowało. Chodzi mi oto zeby nie przesadzić.
i 30zł.
Zapewniony dowóz.
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
MST MS 01D VIP
MST MS 01D VIP
To ja się dorzucę nurzańcem, mało wymagająca roślina, ewentualnie pistia ale zaciemni akwarium.
Mogę dać gupiki, ewentualnie za miesiąc dwa mieczyki dwumieczowe.
Mogę dać gupiki, ewentualnie za miesiąc dwa mieczyki dwumieczowe.
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=12648 - moje 144l
Do końca kwietnia jak najbardziej.... było napisane tak ,że myślałem że dochodysVR6 pisze:Pabian , do konca kwietnia nie dałbyś rady skleić ? Za szkło byśmy oddali albo jakos inaczej - kwestia dogadania , ja mam mchy tylko i sporo bolbitisa a niestety reszta roslin nie pociągnie u niego przy zwykłym oświetleniu. Ja mam Filtr wewnętrzny aquaEla Fan 2 kupię tylko gąbkę i filtr bedzie.
Czyli mamy :
Filtr
Krewetki
Endlerki
Mchy + wgłębka
i 30zł.
Zapewniony dowóz.
końca tego tygodnia

Żwirek mam rzeczny gr.1-4 ...50kg.

Mogę wziąć szkło tu u siebie w Pabianicach, będzie taniej ,ale nie będzie tak dokładnie jak z Rezala (choć nie będzie to jakaś padlinachodysVR6 pisze:Podejrzewam ze 15 kg to bedzie git , czyli moge dopisać ten żwirek do listy?
I jak z akwarium ?

Za robotę i silikon nie wezmę złotówki , trzeba tylko się zrzucić na szkło (oczywiście deklarowana kasa ode mnie nadal aktualna)
Tak ,ten żwir możesz dopisać ....
Ostatnio zmieniony 2013-03-25, 20:27 przez Pabian, łącznie zmieniany 2 razy.
- strzaalkaa
Świetnie, że coś się rusza
Ja wizje mam taką (pomijając jak na razie rozmiar akwarium-poczekajmy na info od rodziców) :
w centralnej części zamek, poszukam czegoś delikatnego, w miarę estetycznego
po bokach jakieś dwa rozłożyste korzenie z mchami, za nimi rośliny typu nurzaniec ( spiralnego trochę się u mnie znajdzie
) do tego jakiś rogatek i może coś jeszcze mało wymagającego, a na przodzie mikrosorium na łupku?
Co Wy na to

Ja wizje mam taką (pomijając jak na razie rozmiar akwarium-poczekajmy na info od rodziców) :
w centralnej części zamek, poszukam czegoś delikatnego, w miarę estetycznego

po bokach jakieś dwa rozłożyste korzenie z mchami, za nimi rośliny typu nurzaniec ( spiralnego trochę się u mnie znajdzie

Co Wy na to

Ostatnio zmieniony 2013-03-25, 20:38 przez strzaalkaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Pedagog ...w trakcie studiów :)
Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..
Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..
-
Ze swojej strony mogę zaoferować jakieś krewetki, pokarmy dla nich i 30zl
---------->>>KREWETKOWA ODSKOCZNIA SIWEGO !!! <<<---------
-->> Yellow, Yellow Neon, Super Yellow, Blue Tigery, Deep Blue Tiger,<<--
-->>Blue Velvet, Dream blue rili, Blue Jelly<<--
-->> Yellow, Yellow Neon, Super Yellow, Blue Tigery, Deep Blue Tiger,<<--
-->>Blue Velvet, Dream blue rili, Blue Jelly<<--
Krzysiek, a jest sens bawić się we wstawianie OW? Myślę że dla osoby która nigdy akwarium nie miała nie będzie to miało znaczenia, jeszcze jak nie wie jak to czyścić itd wydaje mi się że bez sensu.
Mogę zaoferować redki i jakieś mchy
Mogę zaoferować redki i jakieś mchy
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.