POMOCY !
POMOCY !
Cześć Wam. Kupiłam dziś 2 sztuki kulistego mchu. Kiedy je włożyłam do akwarium po chwili zauważyłam,że w środku się coś rusza. Jest to masa małych cienkich białych robaków przypominających jakieś małe gąsiennice. co to jeat ????? wie ktoś jak się tego pozbyć ?????
Przypuszczam że wraz z gałęzatką do zbiornika przyniosłeś wypławki.
Poczytaj sobie o nich Kliknij tutaj
a najlepiej z nimi zrobi porządek molinezja...
Poczytaj sobie o nich Kliknij tutaj
a najlepiej z nimi zrobi porządek molinezja...
- paluszekrybny
a jaki to ma kształt ? może to nicienie albo stylaria ?
o stylarii tutaj
o stylarii tutaj
samiec bojownika powinien je zjeść raczej, chociaż zależy to tyko od niego, przygłodzony powinien na pewno zjeśćbbucik pisze:O kurde. Z rybek to ja mam tylko samca bojownika. wywalic te roslinki ? czy moze rybka je zje ?? ehhh
Ostatnio zmieniony 2010-09-29, 21:28 przez paluszekrybny, łącznie zmieniany 1 raz.
http://allegro.pl/nicienie-mikro-wegork ... 36375.html ten od kogo kupiłam twierdzi,że to to. blee ... mnóstwo tego się pokazało. to jest takie małe i cienkie,że ja już nie wiem co to.
Ostatnio zmieniony 2010-09-29, 21:43 przez bbucik, łącznie zmieniany 1 raz.
Węgorki to to raczej nie są, bo pod wodą za długo nie przeżywają. Jeśli to nicienie, to nie ma się czym przejmować. W ustabilizowanych zbiornikach są ich miliony, tylko się ukrywają w dnie, gdzie pełnią bardzo pożyteczne funkcje. Ryby zresztą nie przepuszczą maruderom. Takie wolnożyjące nicienie nie mają nic wspólnego z pasożytami. Jeśli wypławki, to i tak już za późno. Wypławki raczej pełzają niż się wiją. Jak bojek w nich nie zasmakuje, to jest już kilka w miarę nieszkodliwych sposobów.
Pzd
P.
Pzd
P.