Wybór laptopa

rozmowy na dowolne tematy
Zablokowany
Awatar użytkownika
cina

Wybór laptopa

Post autor: cina »

Potrzebuje kupić laptopa o konkretnych parametrach. Ma ktoś pojęcie o tym co jet na rynku i co warto kupić ?
A może znacie jakąś dobrą wyszukiwarkę gdzie można szukać po dowolnych parametrach.
Ostatnio zmieniony 2010-02-13, 17:16 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Proponuje Ci się udać do odpowiedniego sklepu,mówisz do czego potrzebny laptop,dostajesz kilka ofert,wybierasz tą dla Ciebie właściwą,spisujesz model,wychodzisz ze sklepu następnie zasiadasz przed kompem i znajdujesz ten model z najniższą ceną i czekasz w domu na kuriera.
Nie pytaj czy ktoś ma pojęcie w tym temacie,bo i tak każdy doradzi standard-2 rdzenie,160gb,a to jaka ma być karta,pamięć operacyjna i na czym oparta to zależy do czego ci ten laptop potrzebny.

Krótko tak Ci moge powiedzieć,że jeśli nie potrzebujesz,go do obróbek wideo i nie posiadasz mediów typu blue-ray,to za 2000zł będziesz miał lapka do wyżej nie wymienionych rzeczy.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

adamozw
Kontakt:

Post autor: adamozw »

Ja proponuj ci zakup jakiegos modelu Toshiby niezawodne sa poprostu.

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Ja mam hp i nie narzekam. Mam go od prawie 2 lat i żadnych problemów z nim nie ma. Ojciec ma swojego trochę dłużej też hp, problemów 0
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

zami84

Post autor: zami84 »

Moj dziubek ma MAXDATA juz kupe lat i chodzi. :) (po za bateria).
Osobiscie nie kupie laptopa chyba nigdy. Chyba ze do pracy bylby mi potrzebny w co watpie szczerze...

Bo jaki laptop da mi 22 cale panoramy ;)
Pozdrawiam ZAMI84
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja

Awatar użytkownika
Marcinus
Kontakt:

Post autor: Marcinus »

Nie ma czegoś takiego jak niezawodny laptop.
Od 4 lat używam różnych laptopów, miałem dwie Toshiby teraz od 2 lat mam IBM T60p. Po ostatniej Toshibie na dobre wyleczyłem się z tej firmy, ciągłe problemy z różnymi częściami. IBM niezawodny,ale takich już się teraz nie kupi nowych, zastąpiły je Lenovo, z którymi nie miałem do czynienia.
Generalnie dużo zależy od konkretnego egzemplarza mniej zależy od firmy, wszystko robione na chińskich i tajwańskich bujających się barkach.

Gdybym teraz kupował laptopa to chyba bym się jednak zdecydował na normalny desktop.

Ogólnie polecane są HP, Asusy i Lenovo [te droższe], kiepską opinie mają Acery, Fujitsu siemens, ale tak naprawdę jak pisałem wyżej dużo zależy od konkretnej sztuki a nie od producenta.

Poczytaj:

http://forum.laptopy.info.pl/
Ostatnio zmieniony 2010-02-13, 21:15 przez Marcinus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Myślę, że to temat rzeka i nie wiem czy dobry pomysł poruszać go na naszym forum. Na pewno są specjalistyczne fora, na których dowiesz się więcej. Sam jak kupowałem to właśnie korzystając z googla natrafiłem na masę informacji i czytałem, czytałem i czytałem. Wybrałem lenovo bo był mocno polecany i jestem zadowolony, ale tak jak pisał Marcinus, każda firma ma swoje dobre i złe modele, lenovo również. Acer ponoć też już ma dużo lepszą opinię niż kiedyś i niektóre modele są polecane. Idź do media czy innego sklepu gdzie można dużo lapków pomacać, popatrz co Ci się podoba z wyglądu i co wygląda solidnie, a potem szukaj więcej info na temat wybranych modeli. Taaaaaa... miałem tylko napisać, że nie ma co pisać :-P
Ostatnio zmieniony 2010-02-13, 21:14 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

ja zaś od 2 lat mam dell'a, laptop był stosunkowo drogie, ale wart swej cenki ;)
Jedynym mankamentem jest to, że bardzo krótko 3ma baterie, ale jeszcze nowej nie kupowałem :)

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Autor tematu najpewniej nie chciał wiedzieć kto co ma w domu,a i tak jak Kubiszon pisał temat rzeka,tak więc by nie było więcej zbędnych postów temat zamknięty.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Zablokowany

Wróć do „Porozmawiajmy”