Gdzie w Łodzi akwarium opti ?
Gdzie w Łodzi akwarium opti ?
Czy gdzieś w Łodzi albo województwie zamówię porządnie wykonane, estetyczne akwarium full opti o wymiarach 200x60x50 ?. Priorytet to bez wzmocnień.
Jeśli priorytetem jest wygląd i w Łodzi to Pabian. Jeśli opti i bez wzmocnień to osobiście mogę podpowiedzieć akwariumszczecin nie w Łodzi ale z dowozem pod drzwii, taniej ale... Wykonanie pierwszego miałem i jak dla mnie bajka ale jest to mały baniak. Wykonanie Przemka ze Szczecina mam obecnie i jeśli porównać baniak 50l od Krzyśka (Pabiana) a 450l od Przemka to Pabian ma lepszą estetykę klejenia i szkło odbierałem lśniące. Akwarium od Przemka (450L) wymagało doczyszczenia z odcisków, ścinków silikonu i z pozostałości steropianowych, silikon też nieco inaczej wygląda dno od Pabiana było dopracowane jak każda szyba do perfekcji od Przemka silikon się rozlał i tak pozostał. Ale łatwiej przekoziołkować i wyczyścić małe szkiełko niż małą wannę i to może być różnica.
Przemek inaczej klei ,dno stoi przy klejeniu całą płaszczyzną na stole , tak jest łatwiej , ale silikon właśnie się rozlewa po dnie . Ja kleję na listwachchwialek pisze: od Przemka silikon się rozlał i tak pozostał. Ale łatwiej przekoziołkować i wyczyścić małe szkiełko niż małą wannę i to może być różnica.
Nie wiem jak to robisz, ale twoje dzieła są niepodważalnie liderem jeśli idzie o estetykę. Cenowo tak jak napisałem Przemek wypadł korzystniej i widząc jego baniaki w Łodzi również zdecydowałem się na ten wybór za różnicę mam np transport pod dom. Baniaka od spodu nie oglądam więc szczegół którego niby nie widać ale takie drobne niedoróbki klasyfikują go w mojej ocenie poniżej Twojej jakości.