Nowy baniak

ODPOWIEDZ
huee

Nowy baniak

Post autor: huee »

Witam od jakiegoś dłuższego czasu w sumie nie prowadze żadnego baniaka :p i naszła mnie ochota żeby wrócić do tego (jeden baniak mam nadzieje,ze na takiej ilości zostanie ...:D)

Plan jest następujący CUBE (najlepiej chyba z OPTi szczególnie ,że ceny sa malutkie teraz :p)

Czy kostka 25x25 starczy na krewetki czy zmieniły się juz standardy ?;p (Crystal Redki i Bienki docelowo) czy raczej minimum 30x30 ?

Czy minimalna grubość to 6mm przy OPTI (kiedyś pamiętam były takie opinie ,ale przy 4mm może miałem efekt placebo ,ale widziałem ,że jest fajniej :) )

Do tego jaka kaskada i oświetlenie bo w sumie nie wiem co się dzieje obecnie na rynku :p . Lecz pewnie skończy i tak na module Aquela (przy nowych edycjach miałem pełno problemów z trwaloscia 3msc i spalona :/ )

Myślę nad mcharium . Pamiętam jak miałem 22w/30l i było cięzko z glonami (sinice jeśli dobrze pamiętam i okrzemki) nawożenie było stosowane w płynie (makro,micro,carbo)
Obsada jak wcześniej wspominałem CR :p

Podłoże AKTYWNE bede lał kranówę (Pabianicka) ewentualnie Demineralka +uzdatnianie (pamięta ktoś takiego użytkownika który sprzedawał wg "koloru" uzdatniacze w postaci proszku np 100g które dawały destylowanej wodzie dane parametry ? Nie był z tego forum)
Tylko pytanie jakie podłoże ?:D Mam jeszcze gdzieś 5l EBI GOLD tylko nie wiem czy jest to jeszcze zdatne do użytku bo leży zawinięte w worku i też swoje przeżyło :D .

EDIT:
Gdzie teraz kupujecie baniaki z OW?
Ostatnio zmieniony 2015-06-22, 18:37 przez huee, łącznie zmieniany 1 raz.

discus6

Post autor: discus6 »

huee pisze:EDIT:
Gdzie teraz kupujecie baniaki z OW?
U Pabiana z Pabianic :-P :-) .
discus6

huee

Post autor: huee »

A jakie oświetlenie widze teraz są jakies moduły Aquela LED nawet tanie . Są warte uwagi ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”