aby na pewno? przy "skrobaniu" po szybie na pewno niszczą się brzegi.. jeśli chodzi o takie "alternatywne" czyściki to myślę, że powinny się sprawdzić laminowane podkładki pod szklankę, ja niestety wszystkie jakie posiadam to naturalny korek, więc przetestować nie mogę :Pkrzych0062 pisze:No jak co? Nic...przecież są z plastikustrzaalkaa pisze:tylko co potem z dokumentami ? ;p
czyścik magnetyczny do szyb
- strzaalkaa
Pedagog ...w trakcie studiów :)
Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..
Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..
-
heh fajny temat się zrobił :)
ja należę do "frakcji zmywakowej" :D
uwaga do "frakcji kart bankomatowych": nie lepiej już spróbować samochodowej skrobaczki do szyb z tą gumową końcówką ? ale mogę was zrozumieć; po takim zabiegu to w bankomacie wychodzą same zielone pewnie :D
a swoją drogą nie wiem jak czyścik z tematu może matowić szybę, hmmm... może mało jeszcze widziałem
ja należę do "frakcji zmywakowej" :D
uwaga do "frakcji kart bankomatowych": nie lepiej już spróbować samochodowej skrobaczki do szyb z tą gumową końcówką ? ale mogę was zrozumieć; po takim zabiegu to w bankomacie wychodzą same zielone pewnie :D
a swoją drogą nie wiem jak czyścik z tematu może matowić szybę, hmmm... może mało jeszcze widziałem
bla bla bla...
-
mimo wszystko, żeby doszło do zmatowienia to trzeba by tak szlifować jakiś czas, ale chyba nawet mało spostrzegawcza osoba w porę owy czyścik "odklei" (czyt. po pierwszych drobnych niepokojących ryskach gdzieś w narożniku szyby, bo tam zazwyczaj owy sprzęt znajduje się w stanie czuwania
) i wydłubie/wypłucze drobinki poasku.

bla bla bla...
- paluszekrybny
Ja korzystam z czyścika magnetycznego. Nawet w akwarium w którym mam plażę tylko nie czyszczę do samego dna, żeby piachu nie załapać, a w dużym akwa przy żwirze nie ma żadnego problemu. Nigdy jeszcze nie zrobiłam ani jednej ryski. Trzeba uważać po prostu. A otosy nigdy nie usuną całego glona np. krótkie nitki to tylko głaszczą pyszczkami.
-
zamiast dowodu czy innych dokumentów można użyć trójkątnej linijki. Plastik to plastik. Ja tak sobie i jest ok. Tylko nie można kupić byle g bo szybko się złamie. Co do czyścika magnetycznego. Niestety ale mam piasek kwarcowy i u mnie to odpada. Raz się zapomniałem i są ryski... Zmatowić szybę? No jak się któremuś uda z was to prosił bym o zdjęcie 

Pozdrawiam Daniel