[200L] Guardian Of The Mountain Peaks

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Żółte zaznaczenie,to miejsce w którym powinien znajdować się przesmyk,bo bardzo spłaszczyła się aranżacja.
Czerwone zaznaczenie,to miejsce w którym ten kamień,czy też jego ułożenie,kształt burzy naturalność całego zbiornika.
Skała wygląda jak by była zawieszona w powietrzu po przez tą ''dziurę''.

Od taka moja uwaga.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2012-03-13, 10:27 przez Lukiki, łącznie zmieniany 1 raz.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
mih00

Post autor: mih00 »

To co proponujesz ten po środku wywalić a pod ten po prawej coś podłożyć, czy szukać czegoś innego na prawą stronę.

Awatar użytkownika
chodysVR6

Post autor: chodysVR6 »

ja bym wywalil te 3 kolor zolty czerwony i pozmiedzy nimi a włozył jeden duzy za tym kamieniem po prawej stronie
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką

MST MS 01D VIP

Lukiki

Usuń ten ze środka,a prawą tylną stronę zrób w podobie zachowawczej jak lewą tylną.
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
mih00

Mam wrażenie, że jak wyjmę 'zółty' to się faktycznie przesmyk zrobi podsypie substratem i będzie dziarsko. ChodysVR6 - jak wyjmę jeszcze ten pomiędzy 'czerwonym' a ' żółtym to się zrobi polana i nie będzie już dobrze. Może się mylę no ale takie odnoszę wrażenie. Co do prawej strony to jeszcze pomedytuję nad tym przy piwie po pracy. Nie mam doświadczenia w tym temacie a chciałoby się żeby oko cieszyło. Jak na razie to wiem tyle, że coś mi tam nadal nie leży ale mam nadzieje, że z Waszą pomocą się uda coś poprawić :)
Ostatnio zmieniony 2012-03-13, 11:24 przez mih00, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
wwwampir

Post autor: wwwampir »

Eeee jakiś staroświeckoniepodlinijkeamanowy chyba jestem bo ta "wisząca skała" po prawej mi się najbardziej w tym baniaku podoba :)

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

Jak dla mnie to dwa małe kamienie wyjmij a w zamian nich duży<zaznaczenie czerwone u Łukasza na foto> który z lewą stroną stworzy przesmyk.Pomiędzy prawym i środkowym kamieniem jakieś mniejsz szczyty w oddali, które dadzą nam głębie. Tak mi się to widzi ;-) bo teraz prawa strona wygląda mało naturalnie.
Ostatnio zmieniony 2012-04-15, 18:17 przez Bolek1984, łącznie zmieniany 1 raz.
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Lukiki

wwwampir pisze:Eeee jakiś staroświeckoniepodlinijkeamanowy chyba jestem bo ta "wisząca skała" po prawej mi się najbardziej w tym baniaku podoba :)
Amanowski styl przez Ciebie faktycznie nie przemawia,ale za to Knotowski owszem ;-)
Filmy

Awatar użytkownika
wwwampir

Faktycznie zKNOTcił bym każdy fullnaturesamorajoamanowski aranż za który bym się wziął, nie czuję tego powielania zupełnie :)

Za to barclaya na pocieszenie zabiera mi się za kwitnienie - ktoś wie czy da się uzyskać nasiona?

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

sorry za zboczenie z tematu, ale odpowiadając wwwampirowi, to jak rozmawiałem z hodowcą barclayi to mówił mi, żebym tego kwiatka nie trzymał za długo bo bardzo osłabia roślinę. Potem oczywiście jest głwka z nasionami, która pęka, nasiona się rozsypują i w akwarium wygląda, jakby ktoś styropian pokruszył. Z tych nasion to strasznie ciężko, żeby coś wyhodować.
Najlepiej barclayę rozmnażać przez rozsadzanie.

A jeszcz coś dodam, żeby było w temacie. Jak się przypatrzeć, to dla mnie ta skałka po lewej wygląda jak jakiś stworek stojący tyłem. Nogon, ręce, z tyłu ma plecak albo garba, na głowie grzebień albo irokeza no i zielony szalik :-)
Ostatnio zmieniony 2012-03-13, 23:40 przez wojtekr, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mih00

Lukiki pisze:Usuń ten ze środka,a prawą tylną stronę zrób w podobie zachowawczej jak lewą tylną.
Po stoczonych bojach z rzeźbieniem w lawie wyszło coś takiego:
Obrazek
wojtekri pisze:Jak się przypatrzeć, to dla mnie ta skałka po lewej wygląda jak jakiś stworek stojący tyłem. Nogon, ręce, z tyłu ma plecak albo garba, na głowie grzebień albo irokeza no i zielony szalik.
Hmm.. no kurcze nie mogę się dopatrzeć tego stwora :-P Za to głaz po prawej przypomina twarz z profilu z wielkim nochalem, który pilnuje tych dwóch szczytów - może się nawet jakieś nazwy dorobi ten aranż.
Ostatnio zmieniony 2012-03-14, 01:06 przez mih00, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wwwampir

mih00 pisze:może się nawet jakieś nazwy dorobi ten aranż.
Nochalopagus - ostatni władca doliny :)

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

o kurcze, ale walnąłem błąd. Oczywiście chodziło mi o prawą stronę, a nie lewą :-) .
Ale było juz późno jak to pisałem :-)

Awatar użytkownika
illuminatebaby

Post autor: illuminatebaby »

Wygląda jak jeden z głazów z Wyspy Wielkanocnej.
96l Towarzyskie
25l Krewetkarium RC

Lukiki

Nadal kamol wisi i sprawia wrazenie,ze zaraz sie stoczy w lewa strone.
Filmy

ODPOWIEDZ

Wróć do „200 - 299 litrów”