Młode otoski
Młode otoski
Witam mam takie pytanie do bardziej doświadczonych akwarystów. Zauważyłem dzisiaj ponad 10 małych otosków oczyszczających moje szyby w krewetkarium. A teraz wracając do pytania: Czy trzeba jakoś dodatkowo dokarmiać takie maluchy? Czy może wystarczające są dla nich glony na szybie i pokarmy podawane krewetką i dorosłym otoską?
styknie u mnie żyły tylko obgryzaniem korzeni i szyb.
Dobre efekty daje tez karmienie płytkami ceramicznymi pokrytymi spiruliną i drożdżami. Robi się to tak kupujesz/zdobywasz płytki ceramiczne nie szkliwione
potrzeba około 4szt kładziesz na gazie podgrzewasz jedną bardzo mocno na gazie kładziesz na nią kolejną lub kilka. Na najbardziej zewnętrzną nanosisz nożem mieszaninę wody, spiruliny i drożdży. Około 3-10minut suszenia i do baniaka...
Dobre efekty daje tez karmienie płytkami ceramicznymi pokrytymi spiruliną i drożdżami. Robi się to tak kupujesz/zdobywasz płytki ceramiczne nie szkliwione
potrzeba około 4szt kładziesz na gazie podgrzewasz jedną bardzo mocno na gazie kładziesz na nią kolejną lub kilka. Na najbardziej zewnętrzną nanosisz nożem mieszaninę wody, spiruliny i drożdży. Około 3-10minut suszenia i do baniaka...