co to za glony ? fotki proszę o pomoc
Masz do nas pretensje jakieś czy coś?
No widzisz... 30 lat temu ludzie radzili sobie bez tych wszystkich ''wynalazków'', a Ty masz taką tragedię w zbiorniku posiadając na wyciągnięcie ręki tak dużo udogodnień. To daje sporo do myślenia.
Może być conajmniej kilka glonów o podobnym wyglądzie.
No widzisz... 30 lat temu ludzie radzili sobie bez tych wszystkich ''wynalazków'', a Ty masz taką tragedię w zbiorniku posiadając na wyciągnięcie ręki tak dużo udogodnień. To daje sporo do myślenia.

Może być conajmniej kilka glonów o podobnym wyglądzie.
Ostatnio zmieniony 2011-12-29, 23:42 przez Irek, łącznie zmieniany 2 razy.
30 lat temu nie bylo internetu i "komorek" a dzieci i zwierzeta rosly bez zarzutu .....Marcin... pisze: ze 30 lat temu nie było żadnej chemii żadnych pomiarów a ryby i rośliny rosły bez zarzutu ,
30 lat temu mialem 9 lat i interesowalo mnie tylko to dlaczego jeden Pan w TV w ciemnych okularach gada o czyms o czym nie mam zielonego pojecia
30 lat temu byly "inne" ryby i rosliny a woda miala inny (paradoksalnie dla roslin lepszy) sklad
btw...jak my nie wiemy to moze spytaj wujka ?
- maly07071989
Marcin... powiem CI ze mam to samo co ty w akwarium. Tzn te glony z bąbelkami. Nie jestem znawcą glonów ale z mojego doswiadczenia stwierdzam ze są to sinice. Ich wysyp mialem po zmianie sposobu podawania co2 z butli. Stezenie obnizylo sie znacznie rosliny nie mialy najwazniejszego pierwiastka jakim jest węgiel i nie pobieraly z wody innych pierwiastkow. Miej szacunek dla ludzi z forum bo wiesz są oni bardzo pomocni w sprawach akwarystyki. A to ze potrzebują jakies parametry PO4 NO3 to tylko pomoze im w znalezieniu przyczyny powstania glonów a pozniej to juz z górki. Zaopatrz sie w testy pomoze Ci to na poczatku zrozumiec co czego brakuje roslinom.