Rozprowadzenie strumienia wody
Rozprowadzenie strumienia wody
Witam serdecznie,
Co proponujecie (jakie rozwiązanie), by rozprowadzić strumień wody z filtra wewnętrznego, by zminimalizować efekt wirówki. Myślałem o deszczownicy (i tu przydałyby mi się namiary na dobrą i sprawdzoną) albo o puszczeniu węża na dnie zbiornika.
Zbiornik ok 100l
Zależy mi na czasie, dzięki z góry za radę.
Co proponujecie (jakie rozwiązanie), by rozprowadzić strumień wody z filtra wewnętrznego, by zminimalizować efekt wirówki. Myślałem o deszczownicy (i tu przydałyby mi się namiary na dobrą i sprawdzoną) albo o puszczeniu węża na dnie zbiornika.
Zbiornik ok 100l
Zależy mi na czasie, dzięki z góry za radę.
Smart4u
Re: Rozprowadzenie strumienia wody
bardzo dobry pomysl - jaki filtr?smart4u pisze: Myślałem o deszczownicy
Nie podajesz co,to za filtr,ale większość ma regulację.
Filtr,który masz może jest za duży.
Możesz dokupić końcówkę,którą zakłada się na wylot.
Końcówka ta ma ''szpadel'' zagięty do góry,na dół w zależności jak się końcówkę założy i szerzej wylatuje woda,a nie skupia go w jednym kierunku.
Jak długo pracuje ten filtr,czy dopiero co go założyłeś?
Jeśli tak,to za miesiąc nie będzie robił Ci pralki.
Filtr,który masz może jest za duży.
Możesz dokupić końcówkę,którą zakłada się na wylot.
Końcówka ta ma ''szpadel'' zagięty do góry,na dół w zależności jak się końcówkę założy i szerzej wylatuje woda,a nie skupia go w jednym kierunku.
Jak długo pracuje ten filtr,czy dopiero co go założyłeś?
Jeśli tak,to za miesiąc nie będzie robił Ci pralki.
Ostatnio zmieniony 2011-10-05, 12:26 przez Lukiki, łącznie zmieniany 1 raz.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Re: Rozprowadzenie strumienia wody
Filtr typowa pompa wirnikowa z gąbką (zapomnialem nazwy). Końcówkę (łopatka jest przecież w zestawie więc owszem trochę zmniejsza ten prąd), filtr ma regulację.jabol pisze:bardzo dobry pomysl - jaki filtr?smart4u pisze: Myślałem o deszczownicy
Chodzi mi o to czy jest na rynku porządna deszczownica ew. wąż denny.
Dzięki
Smart4u
Dzięki za sugestie, zainstalowałem długą deszczownicę, zobaczymy jaki będzie efekt. W niedziele kupie dużo plywających roślin i powinno być ok.3runer pisze:na starcie na przeciwko wejścia jest pan, który ma wszystko co będzie ci potrzebne, tylko musisz mu powiedzieć jaki masz filtr, ewentualnie zmieć zewnętrzny wymiar wylotu filtra
Smart4u
- ANDRZEJ1977ŁÓDŹ
Deszczownię kupisz na starcie spokojnie i jeśli ten szpadel ci pasuje i masz taki zwykły gąbkowy filtr to zamontuj z centymetr pod wodą filtr podłącz zakupioną deszczownicę {w komplecie powinieneś mieć kolanka jeśli nie zakupisz osobno za grosze} no i podłącz rureczki z deszczowni i ustaw tak z centymetr nad wodą wylot skieruj na powierzchnię wody i będzie dobrze , ja też montowałem centymetr pod powierzchnią z wylotem skierowanym ku górze ....no nie montuj za dużo rurek bo im więcej rurek tym słabsze ciśnienie i może wcale nie lecieć wtedy aaaale trochę pomyślisz pokombinujesz i stworzysz coś z pewnością , ja bym ci polecał wyprowadzić deszczownię z centymetr nad powierzchnię i wylot skierować pionowo w dół wtedy filtr pracuje cicho i woda tak nie chlupie
Nie bym był jakiś czepliwy,ale patrz trochę na daty ostatnich postów,zauważysz wówczas,że do tego czasu,to już sobie ktoś poradzić mógł 5 razy.
Filmy
- ANDRZEJ1977ŁÓDŹ