Pomocy z rybkami
- mario150375
wroc do podstawowki jak nie umiesz czytać a po drugie to nie było do ciebie , dawno przestalem odp na twoje posty.czarna_molly pisze:No dlatego, mysle, ze 20 wystarczy.
chordys czy jak ci tam
Idąc Waszym tokiem myslenia 1 centymetr ciała ryby na 1 litr wody
to dla 20 sztuk 5 cm ryby potrzeba 100 litrów.
Ostatnio zmieniony 2011-09-30, 21:36 przez chodysVR6, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
MST MS 01D VIP
MST MS 01D VIP
Hex- jestem kobietą, tylko czasem troszkę pyskatą. Szczególnie jak cos chamdys do mnie pisze
(jak pamiętasz to mnie glinę dawałeś). To prawda dzieki wszystkim za porady. Mozna zamknąć.

Ostatnio zmieniony 2011-09-30, 21:38 przez Platka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
a może to jest trop (?) :
czarna_molly pisze:Menu domowe (z mojego doświadczenia dla ryb wszystkozernych):
- sparzony liść sałaty
- sparzony liść rzodkiweki
- parówka lub wedlina rozdrobniona
- gotowana ryba (bez soli i przypraw oczywiscie)
- gotowane żółtko jaja kurzego
- sparzony pomidor
- rozdrobniony banan
- czasem ale to naprawde mało twarożku chudego
- gotowana marchewka, pietruszka
- gotowane kluski
- gotowany drób, wieprzowina oraz wołowina
Ostatnio zmieniony 2011-09-30, 21:43 przez furious tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
bla bla bla...
- mario150375
Może niedokładnie napisałem i niepotrzebnie itd... W przyszłości już będę dokładnie i szczegołowo opisywał.
To co napisałem to nie są wytyczne rzecz jasna. Pisze tak w wielu poradnikach, które wpadły mi w ręce. To są wyjściowe założenia które można przyjmować z rozsądkiem uwzględniając zwyczaje i wielkość ryb. Dla małych ryb ma to sens (ale wyjściowy) - dla dużych już nie. Dlatego napisałem, że chodysVR6 ma rację....
pozdrawiam Wszystich serdecznie
To co napisałem to nie są wytyczne rzecz jasna. Pisze tak w wielu poradnikach, które wpadły mi w ręce. To są wyjściowe założenia które można przyjmować z rozsądkiem uwzględniając zwyczaje i wielkość ryb. Dla małych ryb ma to sens (ale wyjściowy) - dla dużych już nie. Dlatego napisałem, że chodysVR6 ma rację....
pozdrawiam Wszystich serdecznie

podsumowując, zdecyduj się na jeden gatunek brzanki, zostaw sobie 10 sztuk, mam nadzieję, że prócz nich już nic tam nie pływa, co do tego, że brzanka mszysta, sumatra i albinosy to to samo to się nie zgodzę, mam znajomego, który ma 240l i tam po 20 sztuk z każdej odmiany i nie pływają razem a tworzą 3 oddzielne stadka, czasem się zmieszają ale widać podział, to samo mam ze swoimi kirysami i albinosy i czarne to odmiana spiżowego ale razem się nie bawią... a dla ryb stadnych stado to 6 sztuk co najmniej
Co by tu napisać...