czyścik magnetyczny do szyb

Awatar użytkownika
strzaalkaa

Post autor: strzaalkaa »

krzych0062 pisze:
strzaalkaa pisze:tylko co potem z dokumentami ? ;p
No jak co? Nic...przecież są z plastiku ;-)
aby na pewno? przy "skrobaniu" po szybie na pewno niszczą się brzegi.. jeśli chodzi o takie "alternatywne" czyściki to myślę, że powinny się sprawdzić laminowane podkładki pod szklankę, ja niestety wszystkie jakie posiadam to naturalny korek, więc przetestować nie mogę :P
Pedagog ...w trakcie studiów :)

Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

Przecież nikt nie karze czyścić dowodem osobistym :mrgreen: są jeszcze stare karty do bankomatu czy karty kodów do kont internetowych <jast w czym wybierać>
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Awatar użytkownika
Martyszja

Post autor: Martyszja »

jest, owszem :)
Nie lubię po prostu moczyć rąk, kiedy wkładam je po pół ramienia to nawet jak wysusze je ręcznikiem to mi zimno w ręce! :)
Juz nie wspominając o wielokrotnym zamoczeniu rękawa, mimo podwijania :-/

furious tomash

Post autor: furious tomash »

heh fajny temat się zrobił :)
ja należę do "frakcji zmywakowej" :D

uwaga do "frakcji kart bankomatowych": nie lepiej już spróbować samochodowej skrobaczki do szyb z tą gumową końcówką ? ale mogę was zrozumieć; po takim zabiegu to w bankomacie wychodzą same zielone pewnie :D

a swoją drogą nie wiem jak czyścik z tematu może matowić szybę, hmmm... może mało jeszcze widziałem
bla bla bla...

Awatar użytkownika
Martyszja

nie chodzi o matowiene szyby samym czyscikiem, tylko jesli pod niego dostanie sie piasek, to sila rzeczy szorujesz szklo drobinkami piasku.. jesli ich duzo to szyba matowieje w efekcie.

furious tomash

Post autor: furious tomash »

mimo wszystko, żeby doszło do zmatowienia to trzeba by tak szlifować jakiś czas, ale chyba nawet mało spostrzegawcza osoba w porę owy czyścik "odklei" (czyt. po pierwszych drobnych niepokojących ryskach gdzieś w narożniku szyby, bo tam zazwyczaj owy sprzęt znajduje się w stanie czuwania :mrgreen: ) i wydłubie/wypłucze drobinki poasku.
bla bla bla...

Awatar użytkownika
hasky

Post autor: hasky »

A nie lepiej urzyć naturalnego czyścika w postaci glonojada ??? wtedy nie nazbiera się tak by nie można było tego usunąć za pomocą miękkiej ściereczki.
Jestem sobie luźny Janek, kiedyś miałem parkę brzanek ;)

Awatar użytkownika
Martyszja

mam 5 otosow, jedza ciągle ale całego problemu sie nie zlikwiduje niestety poki co ;)
rosliny ciagle intensywnie rosna, bo moj zbiornik ma niebawem miesiac (w niedziele pokaze zdjecia uaktualnione)

Awatar użytkownika
paluszekrybny

Post autor: paluszekrybny »

W małej kostce korzystam z szczoteczki do zębów :mrgreen: natomiast w dużym jak już włożę łapę, to trzymam w niej nie dowód osobisty, tylko jedna z kilkunastu kart na punkty z jakiegoś hipermarketu, które mi wciskają za każdym razem(mam więc zapas skrobaczek do 2020 roku conajmniej...).

Awatar użytkownika
mandy29

Post autor: mandy29 »

Ja korzystam z czyścika magnetycznego. Nawet w akwarium w którym mam plażę tylko nie czyszczę do samego dna, żeby piachu nie załapać, a w dużym akwa przy żwirze nie ma żadnego problemu. Nigdy jeszcze nie zrobiłam ani jednej ryski. Trzeba uważać po prostu. A otosy nigdy nie usuną całego glona np. krótkie nitki to tylko głaszczą pyszczkami.

daniel1022

Post autor: daniel1022 »

zamiast dowodu czy innych dokumentów można użyć trójkątnej linijki. Plastik to plastik. Ja tak sobie i jest ok. Tylko nie można kupić byle g bo szybko się złamie. Co do czyścika magnetycznego. Niestety ale mam piasek kwarcowy i u mnie to odpada. Raz się zapomniałem i są ryski... Zmatowić szybę? No jak się któremuś uda z was to prosił bym o zdjęcie :-P
Pozdrawiam Daniel

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”