Jakie rybki do 60L
Jakie rybki do 60L
Witam.Mam akwarium 60l a w nim 20 neonków i 10 gupików i kilka ślimaków.Temp wody 26 stopni.Chciałem się was poradzić czy mogę wpuścić jeszcze jakąś parkę rybek.Jeśli tak to co byście mi zaproponowali.Ja myślałem o danio ale to też ryba stadna więc odpada.
Proponuje Apistogramma borelli i jakieś małe corydoras'y (np. panda) Przy kiryskach najlepsze podłoże to piasek.
Gupiki jak się rozmnożą to będzie lipa. Nie ma co z nimi zrobić a bardzo obciążają biologicznie zbiornik.
edit
Znaczy jeszcze trzeba wiedzieć jakie są wymiary akwarium. Przy w/w obsadzie myślałem o standardowym 63l.
Gupiki jak się rozmnożą to będzie lipa. Nie ma co z nimi zrobić a bardzo obciążają biologicznie zbiornik.
edit
Znaczy jeszcze trzeba wiedzieć jakie są wymiary akwarium. Przy w/w obsadzie myślałem o standardowym 63l.
Ostatnio zmieniony 2010-12-22, 19:29 przez Irek, łącznie zmieniany 2 razy.
Z pielęgniczkami... uważaj większość zwłaszcza malawi nie lubi małych zbiorników. Do tego kopią ostro w podłożu więc roślinki.... odpadają. Zresztą Malawi bądź tanganika to zupełnie inny biotop. Neonki które posiadasz to amazonia. Pielęgnice poza tymi amerykańskimi to głównie Afryka.
Jestem sobie luźny Janek, kiedyś miałem parkę brzanek ;)
-