Spirogyra i molinezje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wojtekr

Spirogyra i molinezje

Post autor: wojtekr »

Witam, czy ma ktoś doświadczenia w zwalczaniu skrętnicy przez molinezje? Panoszy mi się to od jakiegoś czasu po akwarium, nie da się usunąć do zera, zawsze zosstaną jakieś nitki, z których rozrastają się nowe. Czytałem gdzieś, że właśnie molinezje robią tutaj dobrą robotę, bo to ich przysmak. Czy to prawda?

Wojtek

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Trzeba najpierw dociekać przyczyny występowania glonów w akwarium. Podaj więcej info o zbiorniku ;-).
Ostatnio zmieniony 2010-08-11, 22:12 przez Zafira, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wojtekr

Post autor: wojtekr »

przyniosłem to od jednego sprzedawacy na Starcie z krewetkami. Ja nie wiedziałem co to jest, było skłębione i wyglądało jak jakiś mech, face też powiendzał mi, że to jest jakaś odmiana mchu i on to zawsze daje z krewetkami.
Faktycznie krewetki się w tym dobrze trzymają, ale to się szybko rozprzestrzenia.
Ostatnio doczytałem i porównałem zdjęcia i okazało się, że to glon skrętnica. I tyle.

Jakby ktoś potwierdził z tymi molinezjami, to mógłbym spróbować. W sumie rybki są OK.

Wojtek

Order

Post autor: Order »

Wydaje mi się ze powinny dać sobie rade z tym glonem, o ile dobrze pamiętam tez miałem go w akwa i molinezje dały radę.
Kup kilka i zobaczysz jak nic się nie zmieni to zawsze możesz oddać do sklepu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”