Giełda na Równej
Jeśli interesuje Cię kupno kilku sztuk to na pewno bardziej opłaca Ci sie kupić je w sklepie a nie na giełdzie. Mocno się zdziwisz ceną np. gupików. Za ładne sztuki trzeba zapłacić 1.50-2 zł no i oczywiście musisz kupić cały worek - 10-20 sztuk.laugh pisze:Intersuje mnie po ile sklepy kupują te rybki na giełdach.
To co przyciąga ludzi do kupowania na giełdzie to ilość gatunków, z których możemy sobie wybierać.
Wybieram się w przyszły czwartek.zami84 pisze:A wybiera sie ktos moze w najblizszym czasie na giełde??
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
Gupik to chyba najmniej opłacalna do hodowli ryba,poczytaj sobie opinie hodowców,którzy zajmują się tym gatunkiem rybek na większą skalę.A sklepy pękają od gupików i innych żyworódek.laugh pisze:Pytałem dlatego, że hoduję już gupiki kilka lat i zastanawiam sie nad wiekszą ich hodowlą. Myślicie ze znalazłbym chętnych właścicieli sklepów na rybki (gupik, mieczyk) za 1 zł.
-
Gupikow sie nei hoduje one sie same robia :P
Gdybys dorwal jakis ladny zadko spotykany kolorek to pewnie bys znalazl klientow ale nie tyle zeby z tego wyzyc :)
Ja tamosobiscie jeszcze z zadnym zoologu nie widzialem ladnego gupika
bo wszyscy biora z gieldy i te ryby sie niczym nie roznia moje 'kundle' ktore swego czasu mialem byly duzo ladniejsze niz te sklepowe
Raz kupilem na starcie takiego bialego prawie calego samca kolega wzial u tego goscia 3 a inna kolezanka tez jednego i na nastpeny dzien wszystkie 5 bylo martwych i wtedy sobie darowalem gupiki bo reszta nie nadazala z ich konsumpcja :P
Gdybys dorwal jakis ladny zadko spotykany kolorek to pewnie bys znalazl klientow ale nie tyle zeby z tego wyzyc :)
Ja tamosobiscie jeszcze z zadnym zoologu nie widzialem ladnego gupika

Raz kupilem na starcie takiego bialego prawie calego samca kolega wzial u tego goscia 3 a inna kolezanka tez jednego i na nastpeny dzien wszystkie 5 bylo martwych i wtedy sobie darowalem gupiki bo reszta nie nadazala z ich konsumpcja :P
Nie należy mylić hodowli z produkcją. Hodowla gupików to jedna z trudniejszych dziedzin sztuki akwarystycznej. Wyhodowanie odrębnej linii, utrwalenie i utrzymanie jej, to osiągnięcie bardzo wysoko cenione wśród znawców tych rybek.michallodz pisze:Gupikow sie nei hoduje one sie same robia :P
Inna rzecz, że wyżyć z tego trudno. Nawet tym, którzy zdobywają najwyższe trofea w międzynarodowych konkursach.
-
- michalpolak5
Witam.Mam pytanie czy ktoś wie może ile kosztuje na Równej akwarium ok 120-160 litrów mniej więcej takie bo pracuje na popołudnia i nie mogę się osobiście wybrać . Głownie chodzi mi czy cena bedzie niższa niż na Starcie
akwarium
akwarium
Ostatnio zmieniony 2010-03-12, 10:46 przez michalpolak5, łącznie zmieniany 7 razy.
-
Na starcie kazdy sprzedaje to co kupi na rownej :P
ja kupilem 160l czyli 100x40x40 6mm szklo za 110zł plus 10zł podkladka
Ale moze ktos wie ile kosztuje tam akwa 25x25x40 albo 30x30x50????
ja kupilem 160l czyli 100x40x40 6mm szklo za 110zł plus 10zł podkladka
Ale moze ktos wie ile kosztuje tam akwa 25x25x40 albo 30x30x50????
Ostatnio zmieniony 2010-03-12, 20:16 przez michallodz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Polacy to ,,cwaniacy"dusigrosze!
Taki wniosek nasuwa mi się po przeczytaniu niektórych wypowiedzi .
Sam coś kiedyś zamówiłem i na giełdzie odbierałem.Było to akwarium 150x50x50 +szafka +pokrywa+kilkanaście paczek bazaltu .
Wyjazd na giełdę po jakieś drobiazgi jest bez sensu .
1)Trzeba tam dojechać (koniec świata)
2)Wejście płatne 10zł (a i tak mogą nie wpuścić)
3)Tłum ,tłok czasami kolejki (trudno czasami przejść)
4)Sprzedający nie powinni niczego sprzedawać w detalu (niektórzy tego przestrzegają)
5)Towar np.ryby nie jest sprzedawany na sztuki (woreczki np. po 100szt.)
Czas na dojazd i ,,zwiedzanie" giełdy ,koszt wejścia i kłopoty związane z samym zakupem sprawiają że wyjazd po kilka rybek czy tanie akwarium jest bez sensu!
A jak ktoś nie wierzy to niech jedzie POWODZENIA
Sam coś kiedyś zamówiłem i na giełdzie odbierałem.Było to akwarium 150x50x50 +szafka +pokrywa+kilkanaście paczek bazaltu .
Wyjazd na giełdę po jakieś drobiazgi jest bez sensu .
1)Trzeba tam dojechać (koniec świata)
2)Wejście płatne 10zł (a i tak mogą nie wpuścić)
3)Tłum ,tłok czasami kolejki (trudno czasami przejść)
4)Sprzedający nie powinni niczego sprzedawać w detalu (niektórzy tego przestrzegają)
5)Towar np.ryby nie jest sprzedawany na sztuki (woreczki np. po 100szt.)
Czas na dojazd i ,,zwiedzanie" giełdy ,koszt wejścia i kłopoty związane z samym zakupem sprawiają że wyjazd po kilka rybek czy tanie akwarium jest bez sensu!
A jak ktoś nie wierzy to niech jedzie POWODZENIA

zależy, po samo jakieś małe szkło się nie opłaca ( lepiej skleić na zamówienie) ale jak ktoś chce kupić akwarium i ostrzęt to już się opłaca. To 10zł zwraca się juz nawet przy zakupie Akwa 30L i standardowej pokrywy do niego.
nie strasz ludzi :) większość ryb jest pakowene po max 20sztuk nawet neonki sa po 50. Moim zdaniem na giełdę warto pojechać ze względu na ilość i różnorodność oferowanego tam towaru.5)Towar np.ryby nie jest sprzedawany na sztuki (woreczki np. po 100szt.)