Muszlowce - kto posiada ?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lateraluspl

Muszlowce - kto posiada ?

Post autor: lateraluspl »

Witam :) Jezeli posiada ktos muszlowce to prosze o info jestem zainteresowany tym tematem, jakie gatunki i z jakimi rybami trzymacie je razem, jaka woda jak z rozmnazaniem, czy ma ktos do sprzedania jakies ?

Pozdrawiam :)

zami84

Post autor: zami84 »

Napisz PW do CINA
Pozdrawiam ZAMI84
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

do małych akwariów z popularniejszych gatunków to wielkoookie, wielopręgie i krótkie(z tych popularniejszych).
raczej trzyma sie je w jednogatunkowych ale jak podzielisz akwa na terytoria to ewentualnie naskalniki wezoglowe ale taki podzial to minimum ze 100l

embarrassed

Post autor: embarrassed »

Irek pisze:do małych akwariów z popularniejszych gatunków to wielkoookie, wielopręgie i krótkie(z tych popularniejszych).
raczej trzyma sie je w jednogatunkowych ale jak podzielisz akwa na terytoria to ewentualnie naskalniki wezoglowe ale taki podzial to minimum ze 100l
Chciałeś napisać min. 250l ;) Naskalniki są skrajnie terytorialne ;)

jabol

Re: Muszlowce - kto posiada ?

Post autor: jabol »

1) full wypas o tych rybach tutaj: http://muszlowce.prv.pl/

2)uderz do goscia w kakadu w manu: marek (starszy siwy pan z wasem), powolaj sie na mnie

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

Cześć, z kupnem w Łodzi muszlowców jest generalnie kiepsko. Multiki jeszcze kupisz, ale brevisów już nie mogłem dostać, nawet na Równej. Na Równej jest jeden gość, sprzedaje tanganikę, można z nim pogadać, na hodowli ma różne rybki, może coś się trafi.
Ja swoje muszlowce (alto, telmatochromisy) kupowałem w Polsce (przez forum KMT lub przez sklep AC)

Awatar użytkownika
lateraluspl

No wlasnie dzisiaj z tym milym panem rozmawialem, ale za pozno wyczailem temat, jak bede i go spotkam to zapytam. Ale widze, ze ma Wiedze duza :) Thxxx
Ostatnio zmieniony 2010-03-10, 21:58 przez lateraluspl, łącznie zmieniany 1 raz.

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

A ja dostałęm numer do hodowli pana Jacka Krakowiaka i pani na giełdzie powiedziała żebym zadzwonił i się umówił i podjechał do nic na tatrzańską i sobie wybiorę. Z oferty na giełdzie miała multiki brevisy i ocellatusy.

Awatar użytkownika
lateraluspl

jak masz numer i mozesz to pusc mi na priv, jakie mial ceny za rybki ?

Awatar użytkownika
cina

lateraluspl pisze:2)uderz do goscia w kakadu w manu: marek (starszy siwy pan z wasem), powolaj sie na mnie
chciałem żeby mi sprzedał tego jednego alto co w "wystawowym " pływa, ale nie chciał :-P

Awatar użytkownika
lateraluspl

No mnie wczoraj Neo Multi obrodzily :) ale cos innego jeszcze bede szukal, ale chyba nie ma sensu dwoch gatunkow w jedno akwa pakowac ?

Awatar użytkownika
lateraluspl

Jaka rybe mozna dołożyć do muszlowcow, zeby zjadala resztki pokarmu zwierzecego z dna ? bo te cholery nic nie zjadaja z dna.

Awatar użytkownika
cina

Za często je karmisz, jak przegłodzisz to wszystko zjedzą, bo muszlowców to generalnie mało można dołożyć żeby sobie w muszle nie właziły. Napisz jakie mas akwa to się pomyśli.

Awatar użytkownika
lateraluspl

Obecnie sa w nowym 60 L

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”