Zasady w poszczególnych działach

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Zasady w poszczególnych działach

Post autor: megalomaniacc »

Witam,
mam pytanie, sugestie:
Ponieważ w niektórych działach obowiązują pewne zasady, wklejania zdjęc, opisu, co z osobami które nie sotsują się do nich? Moje pytanie może jest torche po czacie ale chciałbym to ujednolicic i zapytac co reszta sądzi na ten temat.
Zdarzyło sie już kilka razy, że "złapałem" kogoś na tym iż temat nie był zgodny z zasadmi.
Do postu dodawałem komentarz, że temat nie zgodny oraz że wysłąłem PW. W PW napisałem co jest nie tak i prosze o zmiane, czas na zmiane 24h. W sumie takie upomnienia daja rezultaty, tematy są zmieniane i zapisane wg zasad.

Zatem czy MY jako moderatorzy w celu ujednolicenia, będziemy stosowac metode: KOMENTARZ + PW jeśli temat nie jest zgodny z zasadmi?
Obrazek

zabapinkfloyd
Kontakt:

Post autor: zabapinkfloyd »

Co do zasad np. wklejania zdjęć.
Myślę że powinny być we wszystkich działach jednakowe.
Ale nie jest to pewnikiem.
Ja zrobiłem takie zasady w dziale krewetkowym i teraz zdjęcia są bez żadnych reklam i dodatków.
Trzeba zmienić sposób wstawiania zdjęć w opisie na bardziej czytelny bo widać ten nie zdaje zadania.
Co do wysyłania zawiadomień na PW że coś jest nie tak to jest to chyba najbardziej optymalne.
Myślę że każdy powinien robić to uważa za skuteczne, z tym że nie należy przesadzać.
Nie możemy nikogo zniechęcać do forum
, wszystkie sprawy trzeba załatwiać polubownie.

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Post autor: megalomaniacc »

Co do wstawiania zdjec pisałem w innym temacie i jesli sprawa ma dotyczyc zdjec proponuje przejscie do tamtego tematu.

Co do zasad meytorycznych. Najlepiej omówić kwestje na naszym forum i pózniej umieścic informacje w odpowiednim dziale.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Rzeczywiście przydałoby się wymyślić jakiś sposób ewentualnego ukarania kogoś kto się nie stosuje do poleceń modów w takich sytuacjach. Jakieś propozycje? Jak to na innych forach jest rozwiązane?

zabapinkfloyd
Kontakt:

Post autor: zabapinkfloyd »

Jestem za upomnieniami , ale takimi na luzie jak już.
Ogólnie jestem przeciwny, tekst na PW powinien w sposób treściwy wyjaśnić co i jak.

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Post autor: cmepro »

Za rażące nieprzestrzeganie regulaminu i nagminne łamanie go, są ostrzeżenia nie tyle na PW co dawane na konto.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moderatorzy”