Trzeba to jakoś ujednolicić i zrobić bardziej czytelne.
Tak aby każdy wiedział dokładnie jak wstawić poprawnie zdjęcie.
Nie znoszę gdy otwierają się dodatkowe okienka.
Zasady wstawiania zdjęć
-
- Kontakt:
- megalomaniacc
- Moderator
No generalnie jest chyba okreslona wielkosc zdjecia jakie moze byc wstawiane.
Mozna jedynie dodac ze w momencie wstawiania nalezy wybrac link "normalna wielkosc zdjecia na forum" lub cos takiego.
Wydaje mi sie ze w momenci klikania na zdjecia gdy otwiera sie dodatkowe okno jest to zwiazane z swerwerem na ktorym sa wstaione zdjecia i na to chyba sie nic nie poradzi.
Mozna natomiast dawac komentarz jesli zdjecie jest zle wstawione o tym ze ma czas na poprawe jesli tego nie zrobi tamat bedzie zamlniety
Mozna jedynie dodac ze w momencie wstawiania nalezy wybrac link "normalna wielkosc zdjecia na forum" lub cos takiego.
Wydaje mi sie ze w momenci klikania na zdjecia gdy otwiera sie dodatkowe okno jest to zwiazane z swerwerem na ktorym sa wstaione zdjecia i na to chyba sie nic nie poradzi.
Mozna natomiast dawac komentarz jesli zdjecie jest zle wstawione o tym ze ma czas na poprawe jesli tego nie zrobi tamat bedzie zamlniety
Nie, to nie jest wina serwera. Tzn no jest, ale można to łatwo obejść. Serwer chce mieć reklamę i daje nam więcej niż chcemy. Należy nie przeklejać całego tekstu który nam podaje serwer, jedynie to co jest między znacznikami [img]. Napisałem to już w jednym z wątków i popoprawiałem u niektórych.megalomaniacc pisze:Wydaje mi sie ze w momenci klikania na zdjecia gdy otwiera sie dodatkowe okno jest to zwiazane z swerwerem na ktorym sa wstaione zdjecia i na to chyba sie nic nie poradzi.
- megalomaniacc
- Moderator
Kubiszon, masz racje ;) zmieniłem i teraz bez fotosika wyskakuje.
Co do samych zdjęc.
Proponuje aby format 800x600 pozostał ale zeby te zdjecia były wsawiane w pełnym rozmiarze i ewentualnie po kliknieciu wyskakujace w osobnym oknie.
Żeby nie było mimniaturek na forum.
Temat "Sposoby wklejania zdjęc" mozna troche uaktualnic i dopracowac szczegóły tak aby uzytkownicy wiedzieli co skopiowac a co nie i w jaki sposób zapisac.
Jeśli już uzgodnimy to dajmy np. tydzień na zmiane i dostosowanie tematów i tu pytanie: co jeśli użytkownik nie zmieni? Czy sami zmienimy? Czy temat bedzie usunięty? Czy może zablokowany do czasu zmiany?
Co do samych zdjęc.
Proponuje aby format 800x600 pozostał ale zeby te zdjecia były wsawiane w pełnym rozmiarze i ewentualnie po kliknieciu wyskakujace w osobnym oknie.
Żeby nie było mimniaturek na forum.
Temat "Sposoby wklejania zdjęc" mozna troche uaktualnic i dopracowac szczegóły tak aby uzytkownicy wiedzieli co skopiowac a co nie i w jaki sposób zapisac.
Jeśli już uzgodnimy to dajmy np. tydzień na zmiane i dostosowanie tematów i tu pytanie: co jeśli użytkownik nie zmieni? Czy sami zmienimy? Czy temat bedzie usunięty? Czy może zablokowany do czasu zmiany?
-
- Kontakt:
Wystarczy żeby ludzie poczytali to co pisałem z Alchemikiem, mają dwa proste sposoby na wstawianie bez problemu fotek, ale lenistwo nieraz zwycięża.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
-
- Kontakt: