Modernizacja moderatorów

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Modernizacja moderatorów

Post autor: megalomaniacc »

W związku z tym, iż uporaliśmy się z tematem regulaminów, chciałbym powrócić do tematu moderatorów.

Tak naprawdę mamy obecnie jednego moda Lukiki, piszę jednego bo cmepro nie wykazuje prawie żadnej aktywności nawet jako zwykły uczestnik forum, nie mówiąc już o aktywności jako moderator. Admini mogą oczywiście moderować forum, ale wiemy jaka jest sytuacja, Kuba pisze prace ma średnio czas Piotrek również, poza tym funkcja admina nie polega na tym aby głownie moderować

W związku z tym składam wniosek :D o:
  • Reorganizację przypisanych do moderatorów działów, którymi naprawdę będą się zajmować a nie tylko formalnie :)
  • Usunięcie cmepro jako moderatora i powołania co najmniej 2 moderatorów
  • Określenie tego co dany moderator będzie robił w podlegającym mu dziale
  • Przypisanie działów do moderatora całymi blokami tzn, jak Giełda to cała, jak Akwarystyka co cała.
Oczywiście admini będą pomagać ale i również sprawdzać czy wszystko gra.

Na tą chwile najbardziej potrzebujemy moda do działu Giełda.

Proszę o komentarze co o tym sądzicie.
Obrazek

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Jeśli Wy Administratorzy macie zanieść się z tą modernizacją to proponuje:
1.Wykorzystać rangę Junior admina i przypisania do niej jednej osoby do pełnej kontroli moderowania wszystkim na forum.
2.Pozyskać nie więcej niż 2 moderatorów z podziałem działów dla każdego z osobna.

Ktoś ma jakieś typy na nowych modów?
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Nie ma sensu wprowadzać JA z resztą już to omawialiśmy.
Ja generalnie również zajmuję się ogólnym moderowaniem całego forum wiec nie ejst to dla mnie problem.
Jeśli chodzi o ilość moderatorów to myślę, że maksymalnie jeszcze 2 można mianować.

Jeśli chodzi o Typy to tak naprawę zależy kto się zgłosi
Obrazek

Lukiki

megalomaniacc pisze:Jeśli chodzi o Typy to tak naprawę zależy kto się zgłosi
Ja uważam,że to my powinniśmy wytypować na podstawie zachowania sie względem innych,wiedzy itp.
megalomaniacc pisze:Nie ma sensu wprowadzać JA z resztą już to omawialiśmy.
No jak takie jest podejście do sprawy,że nie ma sensu,to nie ma też sensu istnienia 3 administratorów na forum regionalnym.
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Nie ma sensu w takim sensie, że kolejne rozdrobnienie bedzie generowało zamieszanie, jest 3 adminów ze względów formalnych oraz organizacyjnych Kuba jako członek zarządu (Piotrek chyba też) stowarzyszenia musi być adminem, ja zostałem adminem ze względów organizacyjnych. JA nie jest potrzebny, potrzebnych jest kilku (2-3) modów którzy będą nas wspierać w utrzymaniu porzątków
Obrazek

Awatar użytkownika
Alchemik
Moderator
Kontakt:

Post autor: Alchemik »

Moim zdaniem faktycznie nie ma co powoływać teraz Junior Admina, rozdrobni to "władzę" forum a na tym nam nie zależy.
Myślę, że dwóch nowych Moderatorów rozwiązało by w zupełności problem obsługi forum. Oprócz nich, my Admini nadal sprawujemy funkcje moderowania więc byłoby 5-6 osób na takie forum jak nasze w zupełności wystarczy.

Teraz trzeba się tylko zastanowić komu zaproponować moderowanie forum. Nie można umieścić ogłoszenia typu: "Szukamy moderatora", bo zgłosi się mnóstwo osób w tym na pewno king ;)
Pozdrawiam
Piotr

Lukiki

No to jakie typy panowie?

Mój typ-Matrixowo.
Filmy

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Do mnie zgłosili się ali g i MrHotSousage czyli obecny Incognito
Ostatnio zmieniony 2010-02-22, 04:43 przez megalomaniacc, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Hej, nie było mnie w łikend, już się odzywam. Moderatorów rzeczywiście przydałoby się jeszcze kilku. Gadałem z cmepro, on generalnie nie bywał w domu ostatnio z powodów chyba uczelnianych, ale ma nadzieję, że wróci powoli do normy i będzie aktywny. Więc póki co bym go nie usuwał.

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Zatem mamy nastęoujące kandydatury:
- ali g
- Incognito
- Imrasil

Co z cmepro?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Imrasil się zgłosił sam? Jeśli tak, to za nim jestem jak najbardziej. A jeśli się nie zgłosił to zaraz się go spytam. Cmepro coś tam zaczyna znów pisać więc jego bym nie ruszał, wcześniej się sprawdzał. Ali g to się teraz nazywa Vendredi i albo bierzemy ich obu albo żadnego.

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Imrasil sam się zgłosił jakiś czas temu do mnie ;)
Zatem proponuje zebyśmy wzieli ich 3, ale póki co jeszcze nie nadawali im uprawnienień trzeba ustalic kto czym się będzie zajmował, napierw niech sami się zgloszą co chcą
Obrazek

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Imrasil, Incognito, Vendredi zostali naznaczeni :) jako moderatorzy.
Jednocześnie zresetowałem moderowanie pozostałych moderatorów, tak że mają możliwość moderowania tylko tego forum.

W najbliższym czasie zostaną nadane nowe uprawnienia
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moderatorzy”