Wchodzę na forum a tu kilkanaście nowych ofert kinga... rozumiem że on jedzie na giełdę, patrzy co jest i potem daje ogłoszenia. No mnie to trochę razi, bo forum raczej nie jest do handlu dla hurtowników tylko dla amatorów - osób którym coś się rozmnoży, coś wyrośnie za duże i chcą sprzedać. A nie co tydzień napitalać miliony ogłoszeń.
Szczególnie że jak patrzę to koleś jest zwykłym cwaniakiem. Świeciki są na giełdzie po 4 zł, on sprzedaje po 15!
Zwrócił mi też uwagę Jabol z Rybarium, że oni nie mogą dawać ogłoszeń bo są sklepem a koleś napitala ofert więcej niż oni w sklepie ryb mają.
To teraz, co z tym robimy? Walimy do niego wprost żeby se dał spokój i conieco wyluzował? Modyfikujemy regulamin wprowadzając ograniczenia w ilości ofert? Jakieś propozycje?
king i jego handel
- megalomaniacc
- Moderator
Lepiej to zrobic oficjalnie czyli ograniczyć ilość ogłoszeń w regulaminie, ale to już kwestia ustalenia i wprowadzenia regulaminu nad którym pracujemy :)
Ostatnio zmieniony 2010-01-23, 11:52 przez megalomaniacc, łącznie zmieniany 1 raz.
Dodałem taką uwagę w oficjalnym regulaminie giełdy:
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?p=118#118
Do tego napisałem stosowne wyjaśnienie do kinga i kilka postów - tych, w których było oczywiste, że to nie jego ryby - usunąłem.
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?p=118#118
Do tego napisałem stosowne wyjaśnienie do kinga i kilka postów - tych, w których było oczywiste, że to nie jego ryby - usunąłem.
W związku z Twoim napływem ogromnej ilości postów w których próbujesz sprzedać ryby z giełdy chcemy Cię poinformować, że forum nie służy do zarabiania pieniędzy, a do krzewienia akwarystyki. Dział giełda ma służyć amatorom chcących sprzedać rozmnożone przez siebie krewetki czy nadmiar roślin z przycinki a nie osobom nastawionym na handel.
Nie będziemy tolerować tego typu zachowania. Jeśli chcesz handlować takimi ilościami ryb to skieruj się z tym na allegro, albo otwórz własny sklep. Ponieważ to oczywiste, ale nowe prawo, to na razie jedynie usuniemy podejrzane posty.
Mam nadzieję, że rozumiesz nasze stanowisko i dostosujesz się go niego.
Ja wrzucę swoje 3 grosze. Jak zobaczyłem jego posty napisałem do niego PW. Poprosiłem o to aby w ewentualnych kolejnych postach grupował swoje sprzedaże tak aby nie pokazywało się 30 postów z jego produktami. Po rozmowie z Kuba jednak dochodzę do wniosku, że należało by go w ogóle pozbawić możliwości sprzedaży czegoś w nadmiernej ilości (czyt. jak w sklepie). Aby nie robić większego sztrymu niż jest aktualnie pozostawiłbym obecne posty. W regulaminie działu sprzedam pokazał się zapisek o tym o czym Kuba mówił co pozwoli nam w przyszłości na spokojne kasowanie jego postów.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr