krewetki z jezior Sulawesi
krewetki z jezior Sulawesi
Czy ktoś na forum mógłby mi odpowiedzieć jakie krewetki z jezior Sulawesi mogą się ze sobą krzyżować tworząc mutacje genowe?Chciałaby tego uniknąć.
Które krewetki do rozmnażania sie potrzebują słonej wody?
Jeszcze jedno, które polecacie na początku przygody z krewetkami?Dodam że temperaturę w akwa mam 27-28stopni-bez grzałki (dlatego też interesują mnie krewetki z jezior)
Zbionik ogólny to 63l i prawdopodobnie tam trafią niektóre krewetki. Mam tez 30litrów, zamierzam w nim trzymac tylko krewetki, ewentualnie otoski(choć niewiem czy nie za mały zbiornik).
Nie mam jeszcze obsady jeśli chodzi o krewetki.W ogólnym akwarium jest 12 rybek neon simulans, 1 prętnik (dojdą jeszcze dwie kobietki),ślimak tylomelania golden rabbit (ku mojemu zaskoczeniu okazała się być w ciąży i zaraz po zakupie urodziła malucha:)To by było na tyle jeśłi chodzi o rybki.
Może jszcze pomyślę o zamianie glonożerców żeby w małym akwa był ślimak a w większym otoski-(co by ten sam biotop był w małym)
Szukałam po necie i nie mogę znaleźć tabelki krzyżowania się krewetek z jezior:(
Które krewetki do rozmnażania sie potrzebują słonej wody?
Jeszcze jedno, które polecacie na początku przygody z krewetkami?Dodam że temperaturę w akwa mam 27-28stopni-bez grzałki (dlatego też interesują mnie krewetki z jezior)
Zbionik ogólny to 63l i prawdopodobnie tam trafią niektóre krewetki. Mam tez 30litrów, zamierzam w nim trzymac tylko krewetki, ewentualnie otoski(choć niewiem czy nie za mały zbiornik).
Nie mam jeszcze obsady jeśli chodzi o krewetki.W ogólnym akwarium jest 12 rybek neon simulans, 1 prętnik (dojdą jeszcze dwie kobietki),ślimak tylomelania golden rabbit (ku mojemu zaskoczeniu okazała się być w ciąży i zaraz po zakupie urodziła malucha:)To by było na tyle jeśłi chodzi o rybki.
Może jszcze pomyślę o zamianie glonożerców żeby w małym akwa był ślimak a w większym otoski-(co by ten sam biotop był w małym)
Szukałam po necie i nie mogę znaleźć tabelki krzyżowania się krewetek z jezior:(
- krzych0062
Jestem w trakcie kupowania zeszytu o tych krewetkach. Wydaje mi się jednak że o krzyzowaniu się krewetek (w praktyce) nie będzie informacji:(
Pozostaje mi chyba szukać dalej, tym razem po anglojęzycznych postach.
Popytam też na innych forach. Jest pewien człowieka z Częstochowy który hodował krewetki Caridina cf. Spinata,Caridina sp. "Dark Maroon",Caridina sp. Caridin może on podzieli sie swoimi doświadczeniami.
Pozostaje mi chyba szukać dalej, tym razem po anglojęzycznych postach.
Popytam też na innych forach. Jest pewien człowieka z Częstochowy który hodował krewetki Caridina cf. Spinata,Caridina sp. "Dark Maroon",Caridina sp. Caridin może on podzieli sie swoimi doświadczeniami.
- krzych0062
- krzych0062
Ej no Zami...teraz to mnie tym pytaniem zastrzeliłeśzami84 pisze:Kiedy ten zlot??

_______ Edit ______
Tu jest wszystko opisane co i jak
http://akwaria.pl/forum/viewtopic.php?t=5604
Ostatnio zmieniony 2010-03-15, 12:02 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkie dzięki za info. Na dzień dzisiejszy nie mam planów na 5go czerwca:)Wszysko zależy teraz od męża czy zajmie się synkiem w czasie zlotu.
A czy na zlocie jest szansa na zakup kreweci?
Czy moglibyście podać mi link gdzie trzeba wysłać zgłoszenie uczestnictwa i na jakim forum trzeba się zarejestrować?
Poki co znalazłam sprzedawcę kilku odmian kreweci i roślin- np.mchu z Sulawesi
Myślę że to pośrednik nie hodowca,ale dobre i to
A czy na zlocie jest szansa na zakup kreweci?
Czy moglibyście podać mi link gdzie trzeba wysłać zgłoszenie uczestnictwa i na jakim forum trzeba się zarejestrować?
Poki co znalazłam sprzedawcę kilku odmian kreweci i roślin- np.mchu z Sulawesi

Myślę że to pośrednik nie hodowca,ale dobre i to