Pseudomugil Gertrudae a młode krewetki

balonkowal

Post autor: balonkowal »

Ja u siebie w akwarium mam bocje i rozborki i mieczyki i jak krewetki mają się gdzie chować do rozmiarów ok 1 cm to je nie ruszają ani bocje ani rozborki ani mieczyki.Chyba że moje ryby są od początku z krewetkami i dla tego nic się nie dzieje z krewetkami.
Red cherry,Blue perl, Cristal Red,Cristal Black

olejek5

Post autor: olejek5 »

gertrudae wcina małe krewecie z niesamowitym smakiem;) U mnie po wpuszczeniu do 112 z dużą ilością mchów i innych roślinek ,wcieły większą część populacji małych CR i WP. Osobiście szczerze odradzam;)Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Witek Miszczak

Post autor: Witek Miszczak »

erythromicron jest bardzo podobna do galaxy we wszystkim, więc młode krewcie będzie wcinac, skoro wcina nawet swoje młode. Co do karlików cieszę się, że ktoś opisał je jako bezpieczne dla młodzieży. Swoją drogą proponuję założyć przyklejony temat z wyszczególnieniem ryb bezpiecznych dla młodych krewetek. Ciekawe, czy takimi są otosy, cudaczki. Podobno drobniczka jednodniówka.
Lista taka pozwoliłaby się pozbyć z krewetkarium niechcianych skorupiaków typu oczlik czy małżoraczek.
Ostatnio zmieniony 2011-02-26, 20:38 przez Witek Miszczak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
strzaalkaa

Post autor: strzaalkaa »

jeśli chodzi o "gertrudy" to myślę, że nie powinny nic maluszkom robić. ja swoje karmie czasami żywym pokarmem co by mogły sobie zapolować, ale średnio są zainteresowane :p zdecydowanie wolą suche jedzenie,ale może moje rybki są po prostu leniwe i im się nie chce :-P
Pedagog ...w trakcie studiów :)

Kobieta wybaczy ci wszystko...prócz tego ,że jej nie kochasz..

hory

Post autor: hory »

Moim zdaniem wszystko co się zmieści do pyska ryby zostanie zjedzone (szczególnie jak jest kolorowe i się porusza). Najlepszym wyjściem jest dla rozmnażania krewetek jest baniak tylko z krewetkami.
Pozdrawiam; hory

ODPOWIEDZ

Wróć do „Krewetki”