Pokarm

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FLOW

Pokarm

Post autor: FLOW »

Witam

Kupiłem dla moich nowych pociech(CR)tropical crusta sticks link: KILKNIJ po wrzuceniu 2 kawalkow jedna znich zainteresowala sie pokarmem na ok 1minute... pokarm lezy juz 2 dzien i z tego co widac to chyba im nie smakuje... ale za to glony z mchow i szyb wpitalaja non stop... dla sprawdzenia ich apetytu dalem im plasterek banana to przez 2h nie schodzily z niego :p przed chwila wyprobowalem pokarm u moich WP z ogolniku to ryby bardziej byly zainteresowane jedzeniem niz same krewetki wprost mozna powiedziec ze zalaly bo patrzylem przez 5 minut i zadna nie stanela przy nim tylko sobie przechodzly po nim...

teraz nie wiem czy kupic jakisnowy pokarm... czy poczekac az za ten sie wezma :/
Ostatnio zmieniony 2010-06-19, 14:24 przez FLOW, łącznie zmieniany 1 raz.

Rufio34

Post autor: Rufio34 »

Poczekaj aż przyzwyczają się do nowego pokarmu , jednak nie zaszkodzi kupić coś innego lub zrobić coś samemu dla urozmaicenia diety . Nie trzymaj tyle czasy pokarmu w wodzie :-P

Awatar użytkownika
FLOW

Post autor: FLOW »

juz odessalem to dzisiaj :) a w zamian dostaly lisc pokrzywy :) zoabczymy czy sie z nim zakumpluja :P

spike1975

Post autor: spike1975 »

no i jakie były przygody liścia?
ostatnio zakupiłem sobie 10 white pearl i testuję na nich różne rzeczy.
i tak:

gotowany kalafior plus
gotowana marchewka plus
gotowany ziemniak - słabo ale jeszcze przetestuję bo może były po prostu nażarte
parzona papryka - słabo, to samo co z ziemniakiem
surowa drobiowa wątróbka - hit sezonu!!!!!
białe winogrona bez skórki - słabo ale to może dlatego że po wątróbce
pokarm dla żółwi sera - raffy vital - przeterminowany - duży plus
(\ /)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

jabol

Post autor: jabol »

spike1975 pisze:no i jakie były przygody liścia?
ostatnio zakupiłem sobie 10 white pearl i testuję na nich różne rzeczy.
i tak:
wyglada na to ze masz "scierwozerne" krewetki :)

spike1975

Post autor: spike1975 »

poza tym cały czas obrabiają glony których spora warstwa zalega na dnie akwarium.
karmię co drugi dzień bo następnego dnia nie bardzo chcą jeść. właśnie ziemniak i papryka były wrzucone następnego dnia to słabo było z jedzeniem.

elegancko też rąbią banana, gotowane jajko i surową rybę :D

oraz serek. to znaczy taki twaróg "kostka" nie jakieś homogenizowane czy inne badziewie.
Ostatnio zmieniony 2010-10-12, 12:47 przez spike1975, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Krewetki”