Witam
od ndz stawiam baniaczek (mecharium) i po dluzszych przemysleniach stwierdzilem ze troche mi nudno bedzie przy samych red crystal.... i chce tez miec tam jakies ryby... pomysalem o moich ulubionych... na 100% dam galaxy ale czy ramirezy dogladajac swojego terytorium nie beda atakowaly krewetek? i jak sie beda zachowywaly pretniki w stosunku do krewetek... ok 3miesiecy temu do ogolniaka wrzucilem 10 szt. red cherry to neony byly w siodmym niebie :(
macie jakies porady z autopsji? ;D
Krewetki vs Prętniki&Ramirezy
Moje doświadczenie pokazuje, że jeśłi zadba się o dużą ilość miejsc gdzie maluchy moga się schować to populacja krewetek będzie utrzymywać się na stałym poziomie an awet rosnąć. Mam na myśli dużą ilość korzeni i mchów. Ja za każdym razrm gdy unosze leciutko korzeń to widzę tam dziesiątki maleńkich krewetek (2-5 mm). Dorosłe natomiast swobodnie spacerują po otwartych przestrzeniach akwarium i są szybkie na tyle, że nigdy nie widziałam udanego polowania jakiejkolwiek z moich ryb na dorosłą sztukę (a miałam żarłoczne żałobniczki, bojowniki, teraz neony, ramirezy i prętniki).
Krewetki mam babaulti i red cherry.
Krewetki mam babaulti i red cherry.
Co do ryb to zależy czy chcesz trzymać krewecie zeby Ci sie mnożyły czy tylko dekoracyjnie bo nie ma co ukrywać ale galaxy sa fankami krewetek i młode mają cieżke zadanie żeby sie przed nimi ukryć. U ramirez to zależy co jej w głowie siedzi :P bo moze być tak że bedą "grzeczne" ale moze też być inaczej.
Ja mam prętniki i galaxy w 100 i do tego krewecie i strat w dorosłych nie zaobserwowałem a młode dopiero niedługo sie wyklują wiec nie wiem jak beda sie zachowywać wobec nich.
Ja mam prętniki i galaxy w 100 i do tego krewecie i strat w dorosłych nie zaobserwowałem a młode dopiero niedługo sie wyklują wiec nie wiem jak beda sie zachowywać wobec nich.