Jak przechować żywe pokarmy ?
Jak przechować żywe pokarmy ?
Jakieś sprawdzone sposoby żeby przetrzymać żywą ochotkę lub rurecznika przez 3-4 dni ?
Moja była Tanganika -
ok, to już wiem, tylko w woreczku foliowym to nie bardzo wychodzi, nawet jak jest odkryty i jest dopływ świeżego powietrza. Może na jakimś specjalnym podłożu ?
Moja była Tanganika -
Resztę ochotki która mi została, wypłukałem i zamroziłem. To jedyny na razie pewny sposób przechowywania "żywego" pokarmu :)
Moja była Tanganika -
no tak, ale nawet najmniejszej porcji nie zjedza moje ryby w ciągu 2-3 dniali g pisze:i chyba najepiej kupować na bierząco
Moja była Tanganika -
nie do tego baniaka i nie takie jak mam terazali g pisze:no to więcej rybek ;)

Moja była Tanganika -
-
- Posty: 146
- Rejestracja: 2009-08-15, 11:01
- Lokalizacja: Łódź
-
- Posty: 20
- Rejestracja: 2009-06-04, 06:25
- Lokalizacja: Kostrzyn nad Odrą
Kurczę, co wy za "żywca" macie. Ostatnio testowo, w lodówce w woreczku w jaki zapakował producent, przetrzymałem szklarkę i ochotke przez 4 tygodnie. Zresztą można zobaczyć na stronie producenta, że terminy przechowywania są dłuższe.
strona producenta
Chyba, że kupujecie już mocno stary pokarm.
strona producenta
Chyba, że kupujecie już mocno stary pokarm.
Ja przechowuję ochotkę lub wodzień w lodówce zawinięte w zwykła gazetę (koniecznie express ilustrowany
). W worku foliowym kiśnie. Wytrzymują jak są świeże nawet 4 dni.

Ostatnio zmieniony 2013-02-16, 19:02 przez andrzejt, łącznie zmieniany 1 raz.