Mrożonki jeszcze raz

Awatar użytkownika
cina

Mrożonki jeszcze raz

Post autor: cina »

Dziś w Kakadu zakupiłem mrożonki firmy IchthyoTrophic. Pierwszy raz spotkałem się z czym innym niż Katrinex. Czy ktoś z Was podawał te mrożonki swoim rybkom ? Jakieś różnice co do innych mrożonek ? Dziś podałem rybkom Mix dla pielęgnic i Wodzienia.

Strona producenta http://www.ichthyotrophic.pl/

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Post autor: megalomaniacc »

Ja karmie tymi morozonkami swoje do samego poczatku. Generalnie nie mam porównania z innymi ale te wydają sie byc dobre.
Obrazek

Awatar użytkownika
cina

A gdzie w Łodzi oprócz Kakadu można je jeszcze kupić ?

kefir1227

Post autor: kefir1227 »

na giełdzie,na starcie.

Awatar użytkownika
cina

kefir1227 pisze:na giełdzie
tam mam za daleko
kefir1227 pisze:na starcie
no tam się zaopatruje ale nie zawszę mogę w niedzielę jechać

pytałem o zwykłe sklepy

Awatar użytkownika
cina

Maran, tu był wątek na temat mrożonek więc tu się przeniosę a nie będę innego watku zaśmiecał.

Z pokarmów IT które obecnie kupuje w Kakadu bo tylko tam je widziałem to interesuje mnie:
- solowiec, szklarka o ewentualnie dafnia ( te pokarmy zawsze można kupić w Kakadu)

Jednak chciałem kupić:
- Czarny komar
- mięso małż, krewetek, kalmara, ikra
tych pokarmów nigdzie nie widziałem, więc nie wiem jak one wyglądają. Czy będą się nadawały dla moich ryb. Chodzi głównie o wielkość pokarmu w stosunku do pyszczków. Więc jeśli możesz się dowiedzieć jak jest z tymi pokarmami, czy w ogóle można to gdzieś kupić to fajnie.
Co do zakupów raz w tygodniu, to mi się nie kalkuluje z braku czasu :), wole raz podjechać i kupić zapasy na np. miesiąc. Chociaż chętnie Was tam w Kanzasie odwiedzę kiedyś.

king
Kontakt:

Post autor: king »

jak uda mi się nawiać znowu z uniwerku to ci kupię tafle 5 kg solowca cyklop lub kryl ewentualnie zagadaj z moim szefem z akwarium to ci kupi w tabliczkach

Awatar użytkownika
cina

king pisze:jak uda mi się nawiać znowu z uniwerku to ci kupię tafle 5 kg solowca
nie no bez przesady , 5kg to mnie na rok starczy :), , nawet nie bede miał gdzie schować ;-) , wejde kiedy do Manu to pogadamy na ten temat

king
Kontakt:

ok jestem w piątki od 15 ;-)

Awatar użytkownika
cina

king pisze:jestem w piątk
tylko w piątki ??

king
Kontakt:

na razie tak bo mam problemy w szkole przez to włamanie nie zaliczyłem paru kół i mam zaległości :-|

mario1970pl

Post autor: mario1970pl »

W IT jestem raz w m-cu. Jeśli chciałbyś to maja również żywą artemię. I jest to ta samą którą później kupujesz jako mrożoną. Jesli chodzi o komara czarnego, to z nim jest problem. Na trzy zakupy udaje mi sie raz.
Generalnie w sprzedaży jest tylko niewielki wycinek ich oferty.

Awatar użytkownika
cina

mario1970pl pisze:Generalnie w sprzedaży jest tylko niewielki wycinek ich oferty.
no też tak się domyśliłem, bo tego komara od pół roku nigdzie nie udało mi sie kupić, żywe robaczki odpadają, nie mam możliwości przechowania. A jak jest z tym mięsem mrożonym skorupiaków ? Jest to do kupienia czy też jest tylko w ofercie?

mario1970pl

Post autor: mario1970pl »

Jeśli chodzi o żywy to wystarczy lodówka. Wczoraj karmiłem ryby wodzeniem i ochotą, którą kupiłem ponad 3 tygodnie temu.
A co do mrożonek to mają to w różnych opakowaniach od blistrów (30 kostek- 100g), woreczki strunowe 500g, 1 kg.
Generalnie ja biorę : artemia, oczlik, moina, rozwielitka, wodzień, czarny komar.
Nie udało mi się jeszcze kupić bosmidenu. Przy niektórych pozycjach w cenniku jest zaznaczone, że jest na zamówienie. Nie ma takiego zapisu przy małżach 500g.

king
Kontakt:

te krewetki karmowe cina co chciałeś jest możliwość zamówi i zamawia od producenta w niższej cenie jak chcesz to mogę ci załatwia odbiór byś miał pod domem prawie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokarmy i Przepisy”