Mrożonki jeszcze raz
Mrożonki jeszcze raz
Dziś w Kakadu zakupiłem mrożonki firmy IchthyoTrophic. Pierwszy raz spotkałem się z czym innym niż Katrinex. Czy ktoś z Was podawał te mrożonki swoim rybkom ? Jakieś różnice co do innych mrożonek ? Dziś podałem rybkom Mix dla pielęgnic i Wodzienia.
Strona producenta http://www.ichthyotrophic.pl/
Strona producenta http://www.ichthyotrophic.pl/
Moja była Tanganika -
- megalomaniacc
- Moderator
tam mam za dalekokefir1227 pisze:na giełdzie
no tam się zaopatruje ale nie zawszę mogę w niedzielę jechaćkefir1227 pisze:na starcie
pytałem o zwykłe sklepy
Moja była Tanganika -
Maran, tu był wątek na temat mrożonek więc tu się przeniosę a nie będę innego watku zaśmiecał.
Z pokarmów IT które obecnie kupuje w Kakadu bo tylko tam je widziałem to interesuje mnie:
- solowiec, szklarka o ewentualnie dafnia ( te pokarmy zawsze można kupić w Kakadu)
Jednak chciałem kupić:
- Czarny komar
- mięso małż, krewetek, kalmara, ikra
tych pokarmów nigdzie nie widziałem, więc nie wiem jak one wyglądają. Czy będą się nadawały dla moich ryb. Chodzi głównie o wielkość pokarmu w stosunku do pyszczków. Więc jeśli możesz się dowiedzieć jak jest z tymi pokarmami, czy w ogóle można to gdzieś kupić to fajnie.
Co do zakupów raz w tygodniu, to mi się nie kalkuluje z braku czasu :), wole raz podjechać i kupić zapasy na np. miesiąc. Chociaż chętnie Was tam w Kanzasie odwiedzę kiedyś.
Z pokarmów IT które obecnie kupuje w Kakadu bo tylko tam je widziałem to interesuje mnie:
- solowiec, szklarka o ewentualnie dafnia ( te pokarmy zawsze można kupić w Kakadu)
Jednak chciałem kupić:
- Czarny komar
- mięso małż, krewetek, kalmara, ikra
tych pokarmów nigdzie nie widziałem, więc nie wiem jak one wyglądają. Czy będą się nadawały dla moich ryb. Chodzi głównie o wielkość pokarmu w stosunku do pyszczków. Więc jeśli możesz się dowiedzieć jak jest z tymi pokarmami, czy w ogóle można to gdzieś kupić to fajnie.
Co do zakupów raz w tygodniu, to mi się nie kalkuluje z braku czasu :), wole raz podjechać i kupić zapasy na np. miesiąc. Chociaż chętnie Was tam w Kanzasie odwiedzę kiedyś.
Moja była Tanganika -
nie no bez przesady , 5kg to mnie na rok starczy :), , nawet nie bede miał gdzie schowaćking pisze:jak uda mi się nawiać znowu z uniwerku to ci kupię tafle 5 kg solowca

Moja była Tanganika -
-
no też tak się domyśliłem, bo tego komara od pół roku nigdzie nie udało mi sie kupić, żywe robaczki odpadają, nie mam możliwości przechowania. A jak jest z tym mięsem mrożonym skorupiaków ? Jest to do kupienia czy też jest tylko w ofercie?mario1970pl pisze:Generalnie w sprzedaży jest tylko niewielki wycinek ich oferty.
Moja była Tanganika -
-
Jeśli chodzi o żywy to wystarczy lodówka. Wczoraj karmiłem ryby wodzeniem i ochotą, którą kupiłem ponad 3 tygodnie temu.
A co do mrożonek to mają to w różnych opakowaniach od blistrów (30 kostek- 100g), woreczki strunowe 500g, 1 kg.
Generalnie ja biorę : artemia, oczlik, moina, rozwielitka, wodzień, czarny komar.
Nie udało mi się jeszcze kupić bosmidenu. Przy niektórych pozycjach w cenniku jest zaznaczone, że jest na zamówienie. Nie ma takiego zapisu przy małżach 500g.
A co do mrożonek to mają to w różnych opakowaniach od blistrów (30 kostek- 100g), woreczki strunowe 500g, 1 kg.
Generalnie ja biorę : artemia, oczlik, moina, rozwielitka, wodzień, czarny komar.
Nie udało mi się jeszcze kupić bosmidenu. Przy niektórych pozycjach w cenniku jest zaznaczone, że jest na zamówienie. Nie ma takiego zapisu przy małżach 500g.