Dziwne zachowanie ryb
-
Dziwne zachowanie ryb
Witam, od jakiegos czas u(od 3 dni ) zaobserwowałem u gupików(co ciekawe tylko u odmiany złotej) dziwne zachowanie tzn. nie wime jak to wyrazić
a zdjęc nie udało mi sie zrobic , ryby nie pływają na wprost tylko wężykiem na dodatek mają posklejane ogony .Temperatura w akwa to 22 C , czy to jest powodem ?

8L
9L
11L
112L - hodowla gupików
Niedługo 2 x 10L
9L
11L
112L - hodowla gupików
Niedługo 2 x 10L
-
sekcje ?
nie za bardzo
nie żebym sie brzydził albo cuś 
tak prawde mówiąc to nei wiedziałbym jak , te rybki są jeszcze młode , mają po 1,5 cm

tak prawde mówiąc to nei wiedziałbym jak , te rybki są jeszcze młode , mają po 1,5 cm
Ostatnio zmieniony 2011-04-07, 18:53 przez White Pearl, łącznie zmieniany 1 raz.
8L
9L
11L
112L - hodowla gupików
Niedługo 2 x 10L
9L
11L
112L - hodowla gupików
Niedługo 2 x 10L
Ostatnio też coś takiego miałem chyba przez skok temperatury się osłabiły i po tych objawach co wymieniłeś przyszła martwica płetw i pleśniawka. Wygugluj te dwie choroby i sprawdź czy nie ma początkowych objawów. Jeśli tak to podnieś temperature do ponad 30 stopni i wlej jakiś odkażacz typu akryflawina lub FMC.
-
-
Szczerze nie mam pojęcia. Większość źródeł podaje, że nicienie potrzebują przejść przez fazę larwy w ciele żywiciela pośredniego. Ale gdzieś trafiłem również na info, że możliwe jest zakażenie młodych przez nicienie występujące w ciele samicy. Jak wiadomo w internecie jest mnóstwo sprzecznych informacji.
No ale dalej tak sobie strzelamy. Opisz akwarium, co się ostatnio zmieniło, czy karmisz żywym pokarmem lub mrożonkami i takie pierdoły.
No ale dalej tak sobie strzelamy. Opisz akwarium, co się ostatnio zmieniło, czy karmisz żywym pokarmem lub mrożonkami i takie pierdoły.