chory pyszczak

ODPOWIEDZ
pysiaki

chory pyszczak

Post autor: pysiaki »

Witam od niedawna mam akwarium z pyszczakami... przedwczoraj zaczal sie problem z dwoma..otoz zaczely plywac przy dnie glowa do gory,wygladalo to tak jakby chcialy plynac a nie mogly,szybki oddech..ocieraly sie o podloze i kamienie,nie dawalam im jesc,dodalam do wody roztwor z sola,zmierzylam ph...jeden wrocil do normy a drugi nie... musialam go odseparowac bo pozostale ryby podgryzaly ja i meczyly.. czy da sie jeszcze ja uratowac?? kompletnie ni eiwem co mam z nia zrobic?? prosze o porade bede wdzieczna za kazda wskazowke .

Seven

Post autor: Seven »

Nie znam się na pyszczakach, ale może to bloat, czyli o ile pamiętam choroba związana z niewłaściwym odżywaniem.

pysiaki

Seven pisze:Nie znam się na pyszczakach, ale może to bloat, czyli o ile pamiętam choroba związana z niewłaściwym odżywaniem.
tez mi sie tak wydawalo ale facet w sklepie powiedzial ze napewno nie przezyja a tej jednej przeszlo...ale nie wiem co zrobic z druga..widac ze jest coraz slabsza i sie meczy :(

KODI

Post autor: KODI »

Zrobiłaś testy na No3 :?:
Przy bloacie miałby opuchnięte podbrzusze :roll:

pysiaki

KODI pisze:Zrobiłaś testy na No3 :?:
Przy bloacie miałby opuchnięte podbrzusze :roll:
nie robilam ,gdzie je kupie?? dodam ze jeszcze jak probuje plywac to sie garbi ..

KODI

Post autor: KODI »

Najlepiej daj fotkę chorej ryby, jednak z opisu wynika, że się chyba uda do krainy wiecznej spiruliny :-(

pysiaki

mija kolejny dzien pyszczak zyje nie jest mu ani gorzej ani lepiej..je normalnie ..jedyne co zauwazylam nie moze plywac,raczej lezy na dnie ,tylko za jedzeniem wyplywa ale wtedy probujac wyplynac garbi sie.. czy to moze byc jakis paraliz??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Choroby, Leczenie i Zapobieganie”