dziwna choroba.

ODPOWIEDZ
misiek2210

dziwna choroba.

Post autor: misiek2210 »

pomozcie, w akwa okolo70 litrow mam gupiki iz wlasnego chowu mlodziutkie zbrojniki. ostatnio dostawilem do nich kilka roslinek. musialem cos na nich przynies ,poniewaz choroba wybila mi ponad polowe mlodych glonkow i padaja rowniez gupiki, najgorsze jest to ze nie prawie zadnych obiawow choroby, wczoraj samiec gupika plywal ladnie zadnych obiawow a dzis do gory brzuchem nie wiem co to jest i jak to leczyc.dzis na jednej samicy zauwazylemcos jakby obumieranie ciala na grzbiecie, jest na tym miejscu calkiem biale, nie wyglada to na plesniawke, pomozcie.

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Jakie robisz podmiany wody?, jak dawno założone było to akwarium?, masz może zdjęcie zbiornika?, bo z tego co piszesz to jest tam ładny harem.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

misiek2210

podmiany robie okolo 6 litrow co tydzien, gupiki mam tylko te co od ciebie . no i doszly tylko glonki po wykluciu , akwa ma okolo 4miesiecy bo byly tam krewecie wczesniej. zdjecie zrobie jutro przy dziennym swietle bo bede robil telefonem a nie ma on zbyt dobrych parametrow,

misiek2210

chyba ma powod padania glonkow. jak bylem jakies niecale dwa tygodnie temu w poznaniu kilka dni syn wzucil polowe opakowanie shrimp set i zona sie nie przyznala do wczoraj. pewnie pokarm rozpuscil sie w wodzie i strasznie zanieczyscil podloze. dzisiaj zlalem cala wode , zostawilem okolo 15 litrow tej czystej odstanej. wyplukalem cale podloze a bylo co plukac. wlalem to15 litrow reszte uzupelnilem woda z duzego baniaka i dodalem 10 litrow swiezej odstanej w baniaku przeznaczonym na tarcie skalarow. znajomy hodowca powiedzial mi ze to na 95% wina zanieczyszczonego podloza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Choroby, Leczenie i Zapobieganie”