Trofcie ocierają się o kamienie

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

A zastosowanie Aquasan-u nie będzie lepszym lekarstwem na tę przypadłość trofeusów niźli zastosowanie zieleni? Bo moim zdaniem właśnie tak :-)

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Pamiętaj, najważniejsze to dobrze zdiagnozować chorobę, żeby nie leczyć na coś czego nie ma!

Awatar użytkownika
Witek Miszczak

Post autor: Witek Miszczak »

krzych0062 pisze:A zastosowanie Aquasan-u nie będzie lepszym lekarstwem na tę przypadłość trofeusów niźli zastosowanie zieleni?
To metronidazol - nie zaważyłem wpływu na zewnętrzne pierwotniaki. Z zielenią pisałem po to, żeby nie męczyć ryb, równie dobrze może być błękit, nadmanganian czy rivanol, ważne, żeby je wykąpać i zapomnieć o tym wątku. Bujanie to już BLOAT i głodówka im nie pomoże (tak jak na cholerę...).
Na szczęście bacto tabs'u nie wycofali z rynku. Za dużo czasu nie masz, bo ryby chudną...

szakal

Post autor: szakal »

Witam

Więc to bloat. Kupiłem w sklepie rybarium backtoforte S. Powiedziałem że ryby mają bloat i sprzedawca taki mi sprzedał lek. Na opakowaniu jest napisane żeby po 3 dniach stosowania zmienić 50% wody i w ostrych przypadkach powtórzyć kuracje. Zastanawia mnie czy to prawda że w 3 dni(albo po kolejnych następnych 3) można wyleczyć bloat? Może robie coś nie tak?

Awatar użytkownika
Witek Miszczak

Post autor: Witek Miszczak »

Ja już nie wiem co piszę...

Baktoforte, czy bacto Tabs... Zablokujcie mi konto

ODPOWIEDZ

Wróć do „Choroby, Leczenie i Zapobieganie”