wykarmianie narybku Neolamprologus lelelupi

padrem

wykarmianie narybku Neolamprologus lelelupi

Post autor: padrem »

Witam ponownie, jak w temacie chcialem sie zapytac czy tak jak w przypadku Kakadu moge karmic moje malenstwa ugotowanym jajkiem poczatkowo ?

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

na upartego da rade, ale pamiętaj, że żółtko zanieczyszcza strasznie wode, musialbys częste podmiany robic co nie podobac sie moze mlodym
Łukasz

padrem

do niedzieli musza jakos wytrzymac na jajku ;) wczesniej im nic nie wymysle, doswiadczenie z jajkiem juz mam codziennie zbieralalem jajko ktore nie zostalo zjedzone maluchow jest okolo 40 pewnie wieksza polowa padnie jak to w naturze tez bywa, mam jeszcze jeden pomysl aby rozmiazdzyc porzadnie suchego pokarmu i wrzucic ale nie wiem czy to bedzie zjadliwe dla tych maluchow

lukaszLDZ

Idz do pierwszego lepszego zoologa, dostaniesz tam w takich szaszetkach małych "tubkach" małych cos w postaci żelu, cokolwiek to jest i to podajesz dla narybku. Jest to konsystencji zelu i to chyba jakas pasta czy kryl, idealnie nadaje sie dla narybku, czasem podaje to tez krewetkom, ma duąo białka. Potem jak nie zuzyjesz, wrzucasz do lodówki ;-) ale nie trzymasz tydzien , zuzywasz w dwa trzy dni.
Łukasz

padrem

Tropical Mikrovit Hi-Protein chodzi np o cos takiego ?

Awatar użytkownika
mbienkowski

Post autor: mbienkowski »

Chyba chodzi o coś takiego - link. Ale nie wiem czy jest dostępny w mniejszych opakowaniach ;-)
Ostatnio zmieniony 2012-06-18, 19:37 przez mbienkowski, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

mbienkowski pisze:Chyba chodzi o coś takiego
Zdecydowanie łatwiejsze do kupienia są produkty Tetry...są pakowane w małych saszetkach, mają konsystencję żele(jak wspomniał Łukasz) i jest kilka rodzajów...np.Brine Shrimp mix ;-)

padrem

zobaczymy przejde sie jutro do zoologicznego

discus6

Post autor: discus6 »

Ja z umiarkowanym powodzeniem stosowałem ten pokarm
http://allegro.pl/jbl-nobilfluid-artemi ... 71684.html
Co nie zmienia postaci rzeczy że optymalny jest pokarm żywy :-P .
discus6

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

jakbyś się kręcił w okolicy mam cyklopa mrożonego, mi na razie niepotrzebny, leży w zamrażarce
Co by tu napisać... :-P

padrem

jutro moge sie zakrecic ;) podjade bo montaz bedziemy mieli na balutach tylko o ktorej bedziesz w domu mniej wiecej ? bo jak cos moge tez podjechac wieczorem na rowerze

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

dzwoń powiem dziewczynie żeby ci podała w razie czego

lukaszLDZ

krzych0062 pisze:Zdecydowanie łatwiejsze do kupienia są produkty Tetry...są pakowane w małych saszetkach, mają konsystencję żele(jak wspomniał Łukasz) i jest kilka rodzajów...np.Brine Shrimp mix ;-)
Zgadza sie o to chodziło, super sprawa wygodne w uzyciu i jedzą to zarówno ryby jak i krewetki ;-) ze smakiem
Łukasz

padrem

a wiec mam cyklopa od 3runera maluchy w ogolnym zeruja wiec chyba jedza mlode ktore udalo mi sie odlowic do osobnego zbiornika tez cos ciupia ale ogolnie sa bardziej leniwe niestety nie udalo mi sie odlowic wszytskich szkrabow bo one sa bardziej cwane ode mnie :) wystarczy ze sie wezsykiem zblize do kroyjowki i zadnej juz nie ma a samica zaciekle atakuje waz i moja reke :D

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

na zdrowie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozmnażanie i Wychów Narybku”