Kto co ciekawego ostatnio rozmnożył.
-
Skoro powstał taki temat, to i ja się pochwalę : obecnie pływa ponad 150 młodzieży bojownika half moon wielkość 2 - 3 cm. pływa też ze 400 prętników niebieskich, wielkość od małych pchełek które jedzą jeszcze pantofelka, do młodzieży wielkości 3cm. bystrzyk amanda w ubiegłym tygodniu sprzedałem 50 szt. a trzy pary tarlaków cały czas kleją ikrę i widać małe pływające pchełki które już zacząłem karmić pantofelkiem.ostatnio na równą zawiozłem prętniki i tetrę [żałobniczkę] tylko białą weloniastą. Wczoraj ikrę złożyły skalary niebieskie. Ale na tym obecnie koniec , zaczyna się sezon pszczelarski i trzeba pracować przy tym z czego jest chleb. A w przeszłości rozmnażałem wiele gatunków ryb, ale również żab drzewołazów i jaszczurek, o pszczołach już nie wspomnę. Pozdrawiam Stanisław
a ja aktualnie "świętuję" narodziny gromady Apistogrammy baenschi po rodzicach z odłowu :)
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2013-05-13, 13:20 przez rasmik, łącznie zmieniany 1 raz.
A u mnie 50 sztuk krewetek Blue rili pływa w baniaku.
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=12648 - moje 144l
Cześć :), po powrocie z majówki zaglądam w akwarium gdzie pływają sobie Muszlowce wielopręgie a tam totalnie przeorane podłoże, muszelki lekko przykopane ... wczoraj sobie patrzę a tuuu maleństwa wypływają z muszelki :). Widok przecudny, młodziaki płochliwe dokładnie tak jak rodzice, mamusia za to cały czas pilnuje muszli. Naliczyłem coś ok 8 sztuk. Teraz wykarmić i poczekać co będzie :)