Ikra Agassizi
Ikra Agassizi
Witam ponownie ;) dzis mam znowu pytanie lecz tym razem dotyczace Ikry Agasizy no wiec wiadomo juz co chce napisac wiec samica zlozyla ikre okolo 100 jajeczek odgania kakadu i jest strasznie agresywna nie bardzo wiem co zrobic bo mam to na duzym korzeniu i a ten duzy korzen niestety nie mam gdzie wsadzic jakies sugestie ? :) czy poprostu samica z samcem dopilnuja jajek ?
dodam ze 2 samice kakadu tez zlozyly ikre w kokosach a w dodatku ramirezki szukaja sobie miejsca do zlozenia ikry jak tak dalej pojdzie to nie bede mial gdzie tego przesadzac
dodam ze 2 samice kakadu tez zlozyly ikre w kokosach a w dodatku ramirezki szukaja sobie miejsca do zlozenia ikry jak tak dalej pojdzie to nie bede mial gdzie tego przesadzac
Ostatnio zmieniony 2011-10-19, 09:33 przez padrem, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego ile tam jeszcze tych gatunków masz apisto
wiem o ramirezach, kakadu i teraz widze kolejne:) Pielęgniczki to ryby silnie terytorialne a przy tarle to juz w ogóle. Zdecyduj sie na jeden góa dwa gatunki, natomiast w okresie tarła, powinien byc tylko jeden. Teraz nie rób nic zostaw ikre i tyle, co ma byc to będzie.

Łukasz
hmm no mam 3 gatunki Pielegniczek ;) Ramirezki 8 sztuk agasizy jedna pare i kakadu 2 samce i 3 lub 4 samice do tego 10 kosiarek jedna neonke i glonojadka dziudziusia lamparciego ;) w 240 L to i tak ich nie widac ;)
Co do tej ikry to sam nie wiem moze jak sie wylegna maluchy to je przeloze do malego zbiornika ? bez rodzicow ? fajnie byloby miec wiecej agasizek ;) w kokosie kakadu ma juz larwy znaczy wczoraj wieczorem miala dzis nie chce jej tam swiecic latarka ale maluchy jeszcze nie plywaja jak zaczna plywac moge je przelozyc do maluchow ktore odchowuje od 2 tygodni w mini akwa ? czy sie pokluca ze soba ?
Co do tej ikry to sam nie wiem moze jak sie wylegna maluchy to je przeloze do malego zbiornika ? bez rodzicow ? fajnie byloby miec wiecej agasizek ;) w kokosie kakadu ma juz larwy znaczy wczoraj wieczorem miala dzis nie chce jej tam swiecic latarka ale maluchy jeszcze nie plywaja jak zaczna plywac moge je przelozyc do maluchow ktore odchowuje od 2 tygodni w mini akwa ? czy sie pokluca ze soba ?
na rownej kupisz agasizy dzisiaj widzialem po 5 zl za szt
na starcie tez jest gosciu tylko ze tanio nie ma za parke gotowa do tarla zaplacilem 25 dosc drogo no ale cos za cos
na starcie tez jest gosciu tylko ze tanio nie ma za parke gotowa do tarla zaplacilem 25 dosc drogo no ale cos za cos
Ostatnio zmieniony 2011-10-20, 16:51 przez padrem, łącznie zmieniany 1 raz.