No ale przyznaj ze ktos mial pomysl na zrobienie takiej aranzacji ktora w pelni jakos uklada sie w logiczna calosc. Chmury niby jakies wzgorze. Super bardzo mi sie podba w szczegolnosci jezeli ktos wie o co naprawde chce osiagnac
Na Starcie mają różne tła, ale nie wiem czy takie mają, nie przyglądałem się bliżej co tam mają. A najlepiej to do jakiejś agencji reklamowej wejść, może mają jakieś stare plakaty, może coś się przyciąć i będzie OK.
Takiego chyba u nas nie kupisz.
Teraz trochę pożartujmy :)
Robisz akwarium czy klatkę dla ptaków ?
Spoglądanie na najlepszych dużo pomaga, ale to ma być Twoje akwa a nie kogoś :)
Każde ładne akwa jest godne podziwu, nie zależnie ile kasy kosztowało.
Ale chyba najważniejsze jest mieć własny styl, we wszystkim co robimy.
Odnośnie tapety to w czasach globalnego netu można mieć każdą :)
Jasne że fajnie być tym jednym z lepszych.
Ale można to osiągnąć promując własny styl.
Czy Amano ma fajne zbiorniki ?
Ma bardzo fajne :)
Ale to jego zbiorniki.
Jeśli zrobisz coś wyjątkowego, każdy będzie cie podziwiał.
Trochę chyba mieszam.
Ale
Myślę że każdy może być takim Amano
Liczy się przekaz i coś co 'zniewoli wzrok'
Chodzi mi o to że ściąganie wzorców jest trochę sztuczne.
Akwarystyka ma nieograniczone możliwości.
Liczy się styl, wiedza, umiejętności, i nasza pasja.
Kolejność dowolna.
Myślę że najważniejsze jest stworzenie Swojego stylu, jasne że uczymy się podświadomie lub świadomie od najlepszych, żyjemy w takich czasach.
Hmm
Nie każdy może być malarzem, pisarzem, czy prezesem banku, ale każdy może mieć akwarium i ..........
Ostatnio zmieniony 2008-12-18, 11:56 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 2 razy.
Na innym forum dostałeś podpowiedź jak zdobyć takie tło.
To tło ,które przedstawiasz też nikt nie kupił tylko samemu zrobił,cyknął fotke i tyle.
Na necie masz dużo tapet tego typu,ściągasz,kopiujesz na pena i zanosisz do wywołania.
Jeśli chcesz mieć wyjątkowe tło, to możesz zbić drewnianą skrzynkę wymiarów tyłu zbiornika i powklejać do niej kawałki drewna, korzeni, gałęzi itp.
Idealne rozwiązanie jeśli chcesz uzyskać głębie aranżacji.
Widziałem takie tła w realu i muszę powiedzieć że wyglądają niesamowicie.
zabapinkfloyd pisze:Jeśli chcesz mieć wyjątkowe tło, to możesz zbić drewnianą skrzynkę wymiarów tyłu zbiornika i powklejać do niej kawałki drewna, korzeni, gałęzi itp.
Fajnie wygląda, ale zabiera też sporo miejsca za akwa i trzeba z głową robić żeby całość estetycznie wyglądała patrząc z boku.