Dodatkowa filtracja w 112l
Dodatkowa filtracja w 112l
Witam.
Mam akwarium 112l i filtr aquael FZN-1 co jest niewystarczające. Nie chcę rezygnować z kaskady i zmieniać na coś zupełnie innego, bo pokrywę wycinałam. Mogłabym dodać jakiś kubełek. Tylko jaki będzie odpowiedni?
Mam akwarium 112l i filtr aquael FZN-1 co jest niewystarczające. Nie chcę rezygnować z kaskady i zmieniać na coś zupełnie innego, bo pokrywę wycinałam. Mogłabym dodać jakiś kubełek. Tylko jaki będzie odpowiedni?
- andrzej_vader
- andrzej_vader
- andrzej_vader
Ja bym wziął filtr do 150-200L nie patrząc wcale na możliwości kaskady. Co do firmy to popatrz na ceny filtrów o podobnych parametrach, poszukaj opinii o nich. Niczego nie będę polecał, bo każdy chwali swoje :D. Jakbyś chciała, to mam do sprzedania kubeł. Nowy, nieużywany. Ale to na priw, bo to nie giełda.
Ja osobiście zastosowałbym Jbl 700 lub Eheim 2224 poradzi sobie dobrze jeden i drugi . Oczywiście kupując kubełek dobrze jest pomyśleć o tym jak długo chcesz mieć 112 litrów . Apetyt rośnie w miarę jedzenia . Filtry poztym się zamulają i ich wydajność spada po pewnym czasie , a zresztą i tak mają regulację przeplywu więc można ograniczyć .
Arek